Taken zijn nuttig om aan te geven wat er gedaan moet worden. Je kan het gebruiken ter CRM om belangrijke leads op te volgen, ter herinnering aan APK's van voerruigen, ter herinnering om het contract van een medewerker te updaten, of een lijst te maken van taken voor je medewerkers. Rentmans notificatiesysteem zorgt ervoor dat je je taken niet uit het oog verliest.

-

Taak toevoegen

Taken kun je toevoegen in de Projecten, Facturen, Materialen, ContactenMedewerkers, VoertuigenTaken, Werkplaats en Statistieken modules.

1. Ga naar één van de modules, en dubbel klik op o.a. een materiaal item, contact of voertuig om deze aan te passen.
  2. Scrol naar beneden, en klik op + Taak toevoegen

3. Configureer je taak opties, en klik op opslaan

Tip: Voeg snel een taak toe aan een element in Rentman door met je muis over de naam van het item te zweven en te klikken op de blauwe 'Details' knop. Scroll naar beneden in het geopende menu aan de zijkant en vind de 'Taken' sectie.

Voorbeelden van taken

• Projecten: X dagen voor een project contact opnemen met klant om hun wensen nogmaals na te lopen.
  • Projecten: X dagen na afloop van een project om feedback van de klant vragen.
  • Contacten: Check-in doen bij een belangrijke lead om het contact warm te houden.
  • Voertuigen: Naar de garage brengen voor de APK.

De Taken module

De assignment_turned_in Taken module biedt een overzicht van alle taken in Rentman. Klik op filter_list Filters rechts bovenin. Hier kun je filteren op taken en presets maken van je selectie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om enkel volbrachte taken weer te geven, of alleen taken die aan jou zijn toegewezen.

Taak toevoegen in de module

1. Klik op  Taak toevoegen
  2. Stel de taak opties in.

Gebruik tags, filters en presets

Selecteer tags
Als je label tags hebt toegevoegd aan je taak, kan je ze hier aanklikken om ermee te filteren.

Filters toepassen
Klik op de filter_list knop om custom filters toe te passen. Een paar suggesties zijn: Mijn taken, Voltooid, Niet voltooid, Publiek (ja/nee).

Presets
Klik op de blauwe tekst linksbovenin om een preset te selecteren.

Kies een periode
Dit bepaalt hoe ver terug/vooruit taken moeten worden weergegeven. Klik op de kalender linksbovenin: date_range

Selectie opslaan als preset
Je kan je zijbalk je instellingen opslaan als een (nieuwe) preset. Hiermee kan je snel wisselen tussen verschillende presets in de assignment_turned_in Taken module. Klik op de blauwe tekst in de linkerbovenhoek, en klik op Preset opslaan

Taak opties

Taak naam
Vul een naam in voor deze taak.

Deadline
Kies een deadline. Als deze is verstreken en de taak niet is volbracht, zal de taak rood worden.

Zichtbaarheid
Als je dit selecteert, kan iedereen in jullie Rentman account deze taak zien.

Medewerkers
Als je voor specifieke medewerkers hebt geselecteerd, kun je kiezen welke specifieke medewerkers deze taken mogen zien.

Details
Voeg meer informatie over deze taak toe in dit veld.

Tags
Voeg tags toe aan je taak. Je kan door je taken filteren door deze tags te selecteren in de Filters zijbalk. Handige tags zijn: VoorbereidingOp_locatieIn_magazijn

Notities
Voeg een notitie toe aan je taak.

Bestanden
Voeg een bestand toe aan je taak.

Voltooide taken

Nadat je klaar bent met een taak, kan je deze op twee manieren voltooien:

• In de assignment_turned_in Taken module: selecteer de taak of taken en klik op Voltooien.
  • In een module, widget of project zelf: klik op de taak en selecteer check.png

Pro tip: heb je een fout gemaakt door per ongeluk een taak als voltooid te markeren maar dit eigenlijk niet het geval was? Geen zorgen! Je kan de taak onvoltooien door naar de assignment_turned_in Taken module te gaan, de taak te selecteren en op Onvoltooien te klikken.

Automatisch taken toevoegen aan nieuw project

Door project templates te gebruiken kan je automatisch een vaste lijst aan taken toevoegen aan je project. Hiermee verbeter je je projectmanagement, en bespaar je tijd met het opzetten van nieuwe projecten.