Je kunt medewerkers uitnodigen om hun beschikbaarheid in te vullen, of je kunt ze rechtstreeks voor een specifieke functie uitnodigen. In dit artikel leggen we uit hoe je dit doet.

-

Medewerkers ontvangen uitnodigingen per e-mail en de Rentman App. Rentman registreert de antwoorden hierop direct in de crewplanner.

Uitnodigingen in Rentman kunnen worden verzonden vanuit:

• De account_circlePersoneelplanner module
  • Het tabblad Planning in een project

Uitnodiging voor een functie

1. Selecteer checky_marky.png een of meerdere personeelsfuncties en selecteer checky_marky.png een of meerdere medewerkers.
  2. Klik op Uitnodigen
  3. Configureer de volgende instellingen:
    1. Soort uitnodiging.
    2. Vervaldatum.
    3. Verwijder of voeg medewerkers toe.
    4. Voeg een bericht toe (optioneel: voeg een template toe)
  4. Klik op Uitnodigen

Goed om te weten:

• De uitnodiging wordt verstuurd binnen 15 minuten. Meerdere uitnodigingen binnen 15 minuten worden gecombineerd in één e-mail met hierin meerdere opties.
  • Ontvangen uitnodigingen kunnen ook worden ontvangen en beantwoord in de Rentman App. De uitnodigingsmodule in de Rentman App geeft een overzicht van alle openstaande uitnodigingen.
  • Push-notificaties kunnen worden verzonden voor nieuwe uitnodigingen. Zorg ervoor dat de Rentman-app de rechten heeft om pushmeldingen te verzenden in de app-instellingen.

Manieren om uitnodigingen te verzenden

Uitnodigingen voor een functie kunnen op drie manieren worden verzonden:

• Vraag beschikbaarheid op voor tijden van functie: de medewerker ontvangt de vraag 'ben je beschikbaar voor deze periode?'. Gebruik deze optie als wanneer je liever geen informatie over het project wilt geven.
  • Na bevestiging direct zichtbaar gepland op functie: de medewerker ontvangt de vraag 'ben je beschikbaar voor deze functie?'. Wanneer de medewerker de uitnodiging accepteert, zal hij / zij direct worden ingepland en wordt deze functie getoond in zijn Mijn Agenda module.
  • Na bevestiging onzichtbaar gepland op functie: de medewerker ontvangt de vraag 'ben je beschikbaar voor deze periode?'. Wanneer de medewerker 'ja' selecteert, wordt de medewerker gepland, maar blijft de functie onzichtbaar. Gebruik deze optie om meerdere mensen voor dezelfde functie uit te nodigen en bepaal vervolgens welke van de beschikbare medewerkers wordt ingepland.