Je kan personeels- en transportfuncties zichtbaar of onzichtbaar maken voor een medewerker. Dit is handig wanneer je de planning nog aan het maken bent, en je niet wil dat de medewerker het al kan zien.

Wanneer een functie zichtbaar is, verschijnt de functie in de persoonlijke agenda van je medewerker.

Wanneer een functie onzichtbaar is, wordt deze ook niet in hun agenda weergegeven.

.

Standaard zichtbaarheid

Je kan alle nieuwe functies die je toevoegt standaard zichtbaar, of onzichtbaar maken.

Dit wordt alleen toegepast op nieuwe functies die je toevoegt. De zichtbaarheid van reeds bestaande functies in de planning verandert niet.

In een project

1. Ga naar het tabblad Personeelsplanning.
  2. Kies de standaard zichtbaarheid:

In de account_circle Personeelsplanner module

1. Kies de standaard zichtbaarheid:

Maak een functie (on)zichtbaar

Je kan ook de zichtbaarheid van één functie instellen.

In een project

1. Ga naar het tabblad Personeelsplanning.
  2. Selecteer blauw_vinkje.png een medewerker gepland op een functie.
  3. Klik de Meer acties more_vert knop, en kies 'Wissel zichtbaarheid voor medewerker'.

In de account_circle Personeelsplanner module

1. Klik met rechtermuisknop op een geplande functie (om zichtbaarheid van alle geplande medewerkers op die functie te veranderen) of klik op een medewerker zelf (om alleen voor hem of haar de zichbaarheid te veranderen).
  2. Kies 'Wissel zichtbaarheid voor medewerker'. De kleur in het overzicht zal hierdoor veranderen (zie de sectie hieronder).

Let op: in de beschikbaarheidstijdlijn kan je zien hoeveel uren er zichtbaar en onzichtbaar gepland zijn:

Kleuren

De kleur van een geplande medewerker in de account_circle Personeelsplanner module betekent of medewerkers deze functie kunnen zien, of niet.

• Groenfunctie: zichtbaar voor alle medewerkers gepland op deze functie.
  • Oranje functie: onzichtbaar voor één of meerdere medewerkers gepland op deze functie.
  • Donkerblauwe functie: medewerker kan zien dat hij of zij op een functie gepland is.mceclip9.png
  • Lichtblauwe functie: medewerker kan niet zien dat hij op een functie gepland is .