In Rentman worden nummerreeksen gebruikt om verschillende onderdelen bij te houden. Het huidige nummer van elke reeks is het laatste onderdeel gemaakt in die reeks. Let op: Je kan alleen letters gebruiken in de Financiële documenten reeks. Materiaal codes met letters erin kunnen in plaats daarvan worden geïmporteerd, of handmatig toegevoegd worden aan de materiaallijst.

Je kan de nummers veranderen van:

• Materiaal items
  • Herinneringen
  • Inhuur werk
  • Project nummers
  • Contact nummers
  • QR-codes
  • Reparaties

Documenten

• Pakbonnen
  • Inhuurbonnen
  • Reparatie aanvraag

Financiële documenten

• Factuur
  • Offertes
  • Contracten

Meerdere financiële documenten reeksen

Je kan meerdere nummerreeksen instellen voor financiële documenten. Dit is handig wanneer je onderscheid wilt maken tussen verkoop en verhuur facturen, of als je Rentman gebruikt om verschillende bedrijven te beheren en hun documenten wilt onderscheiden.

Om een nieuwe nummerreeks toe te voegen:

1. Klik op de +
  2. Typ de naam van de reeks en voeg een nummer toe.
    Het is ook mogelijk om letters en symbolen in de nummerreeksen te gebruiken om ze herkenbaarder te maken. Zorg er in dit geval voor dat het nummer start met een letter/symbool en eindigt met een numeriek getal.
  3. Klik Opslaan rechtsboven op het scherm.

Documentnummers aanpassen

Het aanpassen van documentnummers helpt je onderscheid te maken tussen verschillende bestanden. Je kunt bijvoorbeeld 2019 of 19 vóór documentnummers toevoegen om de documenten van dit jaar eenvoudig te identificeren of gebruik maken van een bepaalde nummer om onderscheid te maken tussen de verschillende documenttypes (offertes, facturen etc.).

Volg deze stappen om je documentnummers te wijzigen:

1. Ga naar Configuratie > Nummerreeksen.
  2. Wijzig de nummers van de documenttypes die je wilt aanpassen.

Bijvoorbeeld: Begin het nummer met 2019 zoals hieronder weergegeven.

De eerstvolgende bon zal nu het nummer 2019010001 hebben.