Pas nummerreeksen voor je documenten aan

Het aanpassen van documentnummers helpt je onderscheid te maken tussen verschillende bestanden. Je kunt bijvoorbeeld 2019 of 19 vóór documentnummers toevoegen om de documenten van dit jaar eenvoudig te identificeren of gebruik maken van een bepaalde nummer om onderscheid te maken tussen de verschillende documenttypes (offertes, facturen etc.).

Volg deze stappen om je documentnummers te wijzigen:

1. Ga naar Configuratie > Nummerreeksen.
  2. Wijzig de nummers van de documenttypes die je wilt aanpassen.

Bijvoorbeeld: Begin het nummer met 2019 zoals hieronder weergegeven.

De eerstvolgende bon zal nu het nummer 2019010001 hebben.