Rentman Academy - Boek materialen met de Magazijn module

Leestijd: 30min

Welkom terug! Na het implementeren van de QR codes in Magazijnwerkzaamheden - Implementatie, wordt het nu tijd ze te gebruiken.

Als je op een gegeven moment vastloopt, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons Support team voor hulp rechtsonderin je scherm. Zij willen je graag helpen.

.

We blijven hetzelfde projecten als voorheen gebruiken om je een idee te geven van de verschillende stadia. Het evenement is bijna zover dus het wordt tijd de materialen te pakken.

De verschillende stappen van de group_work Magazijn module.

Hoe moet ik: De Magazijn module gebruiken?

1 - Ga terug naar het project en verander de status naar bevestigd. Ga nu naar het Magazijn en kijk naar je project. Zie je het project ertussen staan? Zie je de projectnotitie ook?

Je bent helemaal klaar om je materialen te boeken maar je weet niet waar je moet beginnen. De items zijn overal en je wilt niet heen en weer gaan tussen de schappen van je magazijn en de computer.

2 - Zie je de naam van het project? Top, klik op de Meer opties more_vert knop en klik 'Document maken'. In de lay-out sectie kan je het document template en het briefpapier selecteren. Genereer de pakbon.

Nu ben je er echt klaar voor. Je hebt de pakbon in je ene hand en de scanner in de andere hand.

Wist je dat je ook met de Rentman Mobiele App kan scannen? Kijks eens naar Scanner opties in Rentman

3 - Klik op 'Boek' om te starten. Omdat je niet voor niks op en neer wilt lopen in het magazijn, wil je de materialen ordenen op locatie in het magazijn. Dit is alleen mogelijk als je informatie in het veld 'Locatie in magazijn' van een materiaal hebt ingevuld.

Hint

Je heb een keuze om te maken. Wil je al je materialen eerst in de klaargetzet zone van je magazijn zetten voordat je ze de truck inlaadt, of zet je de materialen direct van de planken de truck in?

4 - Maak een keuze tussen 'Magazijn naar klaargezet' of 'Magazijn naar locatie'. Je kan nu materialen boeken door de QR code te scannen of handmatig in de software te verplaatsen als je hebt besloten geen gebruik te maken van QR codes.

Optioneel - 4b - Als je de QR codes gebruikt, zorg er dan voor dat je de QR codes van de exemplare scant als dit van toepassing is.

Hoe moet ik: Boeken en scannen in de browser?

Je kijkt nog eens naar de materialenlijst en realiseert je dat je een belangrijk item bent vergeten te plannen.

5 - Voeg een extra materiaalitem toe. Zoek voor een van je items in de lijst door de eerste drie letters te gebruiken.

Hint

6 - Je begrijpt het proces. De truck is nu klaar om te gaan. Zorg dat al je materialen geboekt zijn naar 'Op locatie'. Je kan de status veranderen.

7 - Ga terug naar het Magazijn overzicht. Zie je dat je project met de status nu in een andere kolom staat?

8 - Ga terug naar het project. Zie je dat ook hier de status is veranderd?

Je team en materialen zijn onderweg en je zult je waarschijnlijk later op de dag bij hen voegen. Voor nu heb je even een kleine pauze verdiend.

Na deze pauze gaan we weer wat dieper in op de functionaliteiten van Rentman. Je kan meer leren over planning van materialen, medewerkers plannen of factureren als dit nog niet gedaan is. Als je level 1 van alle modules hebt voltooid, dan wordt het nu tijd voor Documenten & Communicatie - Level 1 voordat je naar level 2 doorgaat.