Toetsenbord sneltoetsen

Navigeren binnen Rentman gebeurt meestal met je muis. Er zijn echter ook veel sneltoetsen die je kunnen helpen om je workflow te versnellen. Wisselen tussen open tabbladen, het openen van een zoekveld of het schakelen tussen subprojecten zijn slechts een paar van de mogelijkheden.

.

De sneltoetsenlijst

Natuurlijk, het gebeurt dat je vergeet wat alle snelkoppelingen op het toetsenbord zijn. Om een lijst van de huidige mogelijkheden te krijgen, klik je op je naam in de rechterbovenhoek en selecteer je de keyboard Sneltoetsen tonen/verbergen of je gebruikt de volgende toetsencombinatie "shift + ?".

Algemeen

Algemene sneltoetsen kunnen op elke pagina van Rentman gebruikt worden. Zie alle mogelijkheden hieronder.

• Open /verberg sneltoetsen scherm
    ?
  • Controleer beschikbaarheid
    Alt + /
  • Uitloggen
    Alt + shift + L
  • Schakel tussen tabbladen (vooruit)
    Alt + `
  • Schakel tussen tabbladen (achteruit)
    Alt + shift + `

Grid

Grid sneltoetsen kunnen worden gebruikt in schermen waar een grid aanwezig is, zoals het startscherm van de category Materialen module, contact_phone Contacten module en build Reparaties module.

• Nieuw item aanmaken
    Alt + N
  • Item(s) bewerken
    Alt + E
  • Item dupliceren
    Alt + D
  • Geselecteerde items verwijderen
    Alt + backspace
  • Alle items selecteren
    Alt + A
  • Zoekveld selecteren
    Alt + F
  • Tijdlijn openen/sluiten
    Alt + pijltje naar beneden

Detailsweergave

De sneltoetsen van de detailweergave kunnen worden gebruikt bij het bewerken van materialen of het toevoegen van een medewerker.

• Tabblad selecteren (1 t/m 0)
    Alt + nummer
  • Tabblad sluiten (annuleren)
    Alt + W
  • Opslaan
    Alt + S
  • Opslaan en afsluiten
    Alt + shift + S

Subprojecten

Gebruik de volgende sneltoetsen om tussen subprojecten te navigeren:

• Vorig subproject
    Alt + shift + pijltje omhoog
  • Volgend subproject
    Alt + shift + pijltje naar beneden

Materiaal & Personeel en transport tabblad

Bij het bewerken van een project in de table_chart Projecten module, kan je de volgende sneltoetsen gebruiken in het Materiaal tabblad en het Personeel en transport tabblad.

• Open/sluit volledig scherm modus
    Alt + enter
  • Geselecteerde items toevoegen
    Alt + Q
  • Groep bewerken
    Alt + shift + E
  • Groep dupliceren
    Alt + shift + D
  • Groep toevoegen
    Alt + G

Specifiek voor het Materiaal tabblad

Voor het Materiaal tabblad in een project, zijn er een aantal extra sneltoetsen die je kan gebruiken.

• Kopiëren
    Alt + C
  • Plakken
    Alt + V
  • Gegevens materialen bijwerken
    Alt + Z
  • Commentaarregel toevoegen
    Alt + O
  • Tijdelijk materiaal toevoegen
    Alt + T
  • Exemplaren toekennen
    Alt + U

Personeelsplanner Module

In de account_circle Personeelsplanner Module kan je met behulp van speciale sneltoetsen bijvoorbeeld een dag vooruit plannen.

• Dag terug
    Alt + ,
  • Dag voorruit
    Alt + .
  • Periode terug
    Alt + shift + ,
  • Periode voorruit
    Alt + shift + .
  • Inzoomen
    Alt + Z
  • Uitzoomen
    Alt + shift + Z
  • Legenda openen
    Alt + H
  • Tijd herstellen naar functietijd
    Alt + R
  • Wissel zichtbaarheid voor medewerker
    Alt + U
  • Zet functie planning zichtbaar voor medewerker
    Alt + shift + U
  • Geselecteerde items uitnodigen
    Alt + shift + Q