Hoe communiceer ik de personeelsplanning?

Na het inplannen van je medewerkers op functies, is de volgende stap om de planning met ze te communiceren. Dat kan op verschillende manieren:

1. Verstuur een persoonlijke planning per e-mail.
  2. Verstuur een gedetailleerde planning als .pdf of Word bestand.
  3. Verstuur een callsheet met de planning van alle medewerkers.

Medewerkers bekijken de planning en beantwoorden uitnodigingen in de Mobiele Rentman App of via de browser.

Wanneer een medewerker regelmatig de event Mijn agenda module bekijkt, hoef je de planning niet te versturen. In de event Mijn agenda module kan elke gebruiker de laatste informatie inzien en/of taken en notities toevoegen door op het project te klikken.

.

Persoonlijke planning per e-mail versturen

De persoonlijke planning bevat een lijst van alle functies waarop een medewerker is gepland. Deze planning is persoonlijk (alleen de eigen planning is te zien voor de ontvanger) en bevat tijden, locaties en opmerkingen omtrent de functie.

Deze optie is geschikt wanneer de medewerker weinig context nodig heeft over het project.

1. Ga naar de account_circle Personeelsplannermodule.
  2. Klik op de  mail_outline Planning versturen  knop bovenin.
  3. Selecteer een periode.
  4. Selecteer de projecten.
  5. Selecteer de medewerkers (wanneer er iets veranderd is t.o.v. de laatste gecommuniceerde planning, kleuren de betrokken medewerkers rood).
  6. Optioneel: klik op de medewerker om de e-mails te bekijken.
  7. Klik op  Verstuur  rechtsonderin.
  8. Optioneel: Voeg een persoonlijke e-mail bericht toe.
  9. Klik op  Verstuur

Print planning voor iedere medewerker

Het is ook mogelijk om een document aan te maken met daarin de persoonlijke planning en deze te versturen naar je medewerkers. Pas het document template aan om meer informatie over de planning weer te geven. Geneer een planning, download als .pdf of Word-bestand en verstuur per e-mail of ken toe aan een medewerker:

1. Ga naar de account_circle Personeelsplanner module.
  2. Selecteer één of meerdere personeelsleden.
  3. Klik op more_vert en kies "document maken."
  4. Kies een document template en briefpapier.
  5. Selecteer de gewenste tijdsperiode.
  6. Optioneel: voeg een bericht in.
  7. Klik op  Genereer

Verstuur een callsheet van een project

Een callsheet van een project bevat de tijdsplanning van het gehele project en de planning van elke medewerker. Maak een callsheet en stuur deze naar de teamleiders om hen een overzicht te geven van de medewerkers voor dat project. Het standaard template in Rentman heet 'Callsheet', maar je kan je het template aanpassen om de gewenste informatie weer te geven.

Kies deze optie om de volledige planning te communiceren van elke medewerker en voertuig.

1. Maak een callsheet.
  2. Klik op email rechtsbovenin de pagina.
  3. Selecteer de ontvangers en voeg een bericht toe.
  4. Klik op  Verstuur e-mail