Hoe maak ik verschillende versies/opties voor hetzelfde project?

Wil je een klant meerdere opties geven voor één project? Of misschien wil je de versies waar een project doorheen gaat bij houden zodat je snel kunt schakelen na een bevestiging. Dit soort situaties kunnen opgelost worden met subprojecten.

1. Maak 'Versie 1' van een project.
    Voel je vrij om hiervan een offerte te sturen naar de klant. Als de klant wat aanpassingen vraagt op 'Versie 1' of je hebt al een idee voor 'Versie 2', ga dan naar stap 2.
  2. Dupliceer 'Versie 1'. Geef dit een handige naam, zoals 'Versie 2' en kies of je hetzelfde tijdschema wilt houden of dit wilt wijzigen.
  3. Deselecteer de 'Planner' knop als je wilt dat de materialen van 'Versie 2' (en versies erna) niet worden afgetrokken van de materiaal beschikbaarheid. Dit geeft je een nauwkeuriger overzicht van welk materiaal er gepland kan worden op andere projecten.
  4. Herhaal stap 2 en 3 totdat je alle projectversies gemaakt hebt.
  5. Stuur offertes uit voor elke versie.
  6. Zodra de klant één versie bevestigd heeft (bijvoorbeeld 'Versie 2'), deselecteer de knoppen 'Planner' en 'Financieel' bij de andere subprojecten.