In Rentman kun je verschillende documenten maken (offerte, factuur, callsheet, etc.). Wanneer je een document hebt gemaakt kun je deze direct vanuit Rentman versturen. In dit artikel leggen we uit hoe je dit doet.

Verstuur een document via email

1. Genereer een document
  2. Klik op E-mail
  3. Vul de volgende velden in:
  • Onderwerp - het onderwerp van de mail
  • Adressen - de e-mailadressen van de ontvangers. Rentman stelt mogelijke adressen voor op basis van het contact dat betrokken is met het project of het document.
  • BCC - Toegevoegde ontvangers die onzichtbaar blijven voor de anderen.
  • Bijlage - Andere bestanden die je wilt toevoegen aan de e-mail.
  • Bericht (optioneel) - Een persoonlijk bericht voor de e-mail. Je kunt hier variabelen toevoegen, een tekst template kiezen of een nieuwe maken

Het is handig om gebruik te maken van variabelen in een bericht template om je berichten er persoonlijker uit te laten zien, zonder tijd te verliezen aan typen. Je kunt altijd een template aanpassen en een nieuwe maken. Bijvoorbeeld:

1. Klik op Verstuur e-mail om het proces af te ronden.

Je kunt het e-mail adres van de afzender instellen bij de Configuratie > Klantcommunicatie > Communicatie

Als je e-mails niet aankomen, kan het zijn dat deze als spam gemarkeerd zijn. Lees ons artikel over de spam om de oorzaken en de oplossingen te vinden.