Bijwerken materiaal gegevens en set inhoud in een project

Bijwerken materiaal gegevens

Wanneer je een project vanuit het verleden dupliceert, kan het gebeuren dat sommige materiaal gegevens verouderd zijn (bijvoorbeeld de prijs).

Om te zorgen dat er geen verouderde gegevens worden gecommuniceerd, kan je de materiaal gegevens bijwerken vanuit de Materiaal tab van je project. Zo werkt het:

1. Ga naar de Materiaal tab van een project.
  2. Selecteer alle materialen die je wilt bijwerken.
  3. Klik op de Meer acties knop ... .
  4. Selecteer 'Gegevens materialen bijwerken'.
  5. Klik op Ok.

Bijwerken inhoud van een set

Als je de database informatie van een set verandert die reeds gepland is, kan je de informatie bijwerken in een project. Dit is handig als je een oud project dupliceert, of als je een set gebruikt die wordt gebruikt in een lange tour.

Om dit te doen:

1. Volg de stappen zoals eerder beschreven.
  2. Na stap 4, vink de volgende box aan: 'Werk de inhoud van de geselecteerde sets bij naar de inhoud van de respectievelijke set in je database.'
  3. Klik op Ok.

Sets zijn nu geüpdate.

Let op: Er kunnen geplande materialen verwijderd worden als deze niet meer in de set van je database zitten.

Wijzig set prijs gebaseerd op de inhoud

Als je de inhoud van een set verandert in een project, kan je de prijs van de set wijzigen gebaseerd op de nieuwe inhoud.

1. Selecteer mceclip0.png de set
  2. Klik op Meer acties ...
  3. Kies 'Setprijs aanpassen op inhoud'.