Scanner opties in Rentman

In Rentman kan je QR-codes en barcodes toewijzen aan items en cases. Je kunt deze codes vervolgens scannen om materiaal in en uit je magazijn te boeken, of materiaal te selecteren in andere delen van de software. In dit artikel leggen we uit welke scanners je het beste kan gebruiken en hoe.

Zebra scanners

Je kunt materiaal scannen met een Zebra scanner (model TC20 of TC25). Deze scanners gebruiken Android, en dus kan je de Rentman app downloaden.

De Zebra TC20 en TC25 hebben ingebouwde optische scanners en touchscreens. Dit betekent dat je gemakkelijk materiaal kan scannen met de Rentman app en de paklijst in real time ziet updaten.

Plus, je kunt vrij door je magazijn bewegen zonder verbonden te zijn met een laptop of tablet.

Alhoewel andere touchscreen-scanners misschien wel compatibel zijn met de Rentman app, kunnen wij alleen garanderen dat de Rentman app compatibel is met de Zebra TC20 en TC25. We gaan de app niet implementeren om deze compatibel te maken met andere scanners.

Smartphone

Je kunt de Rentman app op je iOS- of Android smartphone gebruiken om materiaal te scannen. Hierdoor kun je je vrij door je magazijn bewegen.

Echter is scannen met een smartphone wel langzamer ten opzichte van een echte scanner. Dit komt omdat de Rentman app de camera van je smartphone gebruikt om de code te scannen, en deze moet na elke scan worden geopend.

Deze optie is handig wanneer het in je magazijn erg druk is, of je gemiddelde paklijst niet erg lang is.

Scanners (as a keyboard)

Je kunt ook je materiaal scannen door gebruik te maken van de Magazijnmodule in de browser. Om dit te doen, moet je een scanner verbinden aan je computer, laptop of tablet via Bluetooth of via een USB-kabel. You can also scan equipment using the Warehouse module on the browser

Deze scanners lezen de QR-code of barcode en schrijven deze in het scanner veld.

De optie is sneller dan scannen met een smartphone, maar er is een kleine beperking: verbonden zijn aan een ander apparaat limiteert je bewegingsvrijheid. Sommige bedrijven verhelpen dit door de laptop die verbonden is aan de scanner op de trolley te plaatsen waarmee ze hun materialen inladen.

Wanneer je deze optie gebruikt, zou de scanner automatisch na elke scan de code moeten invullen. Wanneer dit niet gebeurt, kan je dit veranderen in de instellingen van je scanner. Neem contact op met de leverancier als je hulp nodig hebt met dit proces.