Materiaaltekorten oplossen met alternatief materiaal

Eén van de drie manieren om materiaalltekorten in een project op te lossen is met alternatieven.

Je kan alternatieven instellen in de category Materialenmodule voor de items in je inventaris of zoeken naar een alternatief in de Tekortensectie wanneer je een materiaaltekort probeert op te lossen.

Een tekort oplossen met alternatieven

apply an alternative3.gif

1. Selecteer een item met een tekort in het tabblad Materiaal van je project.
  2. Klik op more_vert Meer acties en kies Tekort oplossen.
  3. In de sectie Alternatieven kies je een bestaand alternatief of zoek er een in je database.
  4. Bepaal of je alle items wil vervangen met het alternatief of alleen het aantal items waaraan een tekort is.
  5. Kies of je de originele prijs van het materiaal wil behouden of dat je de prijs van het alternatief over wil nemen.
  6. Klik op Opslaan