In dit artikel leggen we je alles uit over de dashboard Dashboard module, bijvoorbeeld hoe je het dashboard kan bewerken en hoe het dasboard kan bijdragen aan overzicht geven aan en inzicht geven in projecten, planning, financiële zaken etc.

.

Algemeen

Het gepersonaliseerde dashboard geeft je toegang tot een visueel en aanpasbaar overzicht voor zaken die nu en in de toekomst geregeld moeten worden. Elke widget klikbaar en begeleidt je direct naar de module met meer gedetailleerde informatie hierover.

Om widgets op het dashboard te zien, bewerken of toevoegen, moet je zorgen dat je de juiste rechten en toestemmingen hebt, toegekend aan jouw gebruikersrol, voor de dashboard Dashboard module

Widget opties

Standaard zijn de volgende widgets toegevoegd aan jouw dashboard: 'Uitnodigingen', 'Tijdregistratie', 'Mijn Agenda' en 'Taken'. Je kan je dashboard echter bewerken naar jouw voorkeur. De volgende widgets zou je kunnen gebruiken:

Openstaande facturen

De 'Openstaande facturen' widget geeft je direct inzicht in de openstaande facturen. Dit is opgedeeld in de volgende categorieën:

• 'Open': Dit bevat alle onbetaalde facturen die zijn gegenereerd tot en met vandaag en nog niet verlopen zijn.
  • 'Achterstallig': Dit bevat alle onbetaalde facturen die zijn gegenereerd tot en met vandaag, waarvan de deadline is verstreken.
  • 'Te factureren': Dit bevat alle projecten die nog geen factuur (of slechts een deelfactuur) hebben ontvangen, met een factuurmoment van vandaag of verder terug.

Omzet (staafdiagram)

De omzet (staafdiagram) geeft een overzicht van je omzet per status (bevestigd, in optie of geannuleerd), per maand. Deze widget geeft je een duidelijk inzicht in je vroegere, huidige en toekomstige omzet. Daarmee wordt een duidelijk overzicht gegeven over de gang van zaken over een langere periode.

In de instellingen van deze widget kan je aangeven welke tijdperiode je weergegeven wilt hebben. Je kan kiezen uit een periode van maximaal 15 maanden in het verleden tot 15 maanden in de toekomst. Verder kan je een projectstatus (bevestigd, in optie of geannuleerd) opnemen of uitsluiten door op de namen te klikken.

Omzet (taartdiagram)

De omzet (taartdiagram) widget toont je een overzicht van je omzet per status van je project, per maand. Deze widget is ontworpen om je een duidelijk inzicht te geven in de verdeling van je omzet en de verwachte omzet. Ook kan het je helpen wanneer een ruwe indicatie van de omzet nodig is.

Bovendien vergelijkt de widget automatisch de omzet per status van het project met de omzet van de laatste maanden. Ook wordt het verschil in percentages berekend. Op deze manier kan je de resultaten vergelijken met die van een voorgaande periode. Dit geeft een indicatie over welke richting je bedrijf op dit moment opgaat. Lees hier hoe de inkomsten per maand worden berekend wanneer projecten elkaar in verschillende maanden overlappen.

De omzet (taartdiagram) widget berekent de omzet op basis van de volledige maand, en vergelijkt deze met de volledige maand ervoor.

Hoe wordt het berekend wanneer projecten in verschillende maanden overlappen?

Een project wordt opgesplitst in enkele dagen en afhankelijk van de periode, wordt deze lineair berekend in lijn met het aantal dagen. Dit betekent dat wanneer een project in verschillende maanden overlapt, de omzet wordt gesplitst. Deze worden toegewezen aan de specifieke maand, op basis van het aantal dagen dat het project in de specifieke maand plaatsvindt.

Voorbeeld: Project Y heeft een planperiode van 30-07-2020 tot 02-08-2020 (4 dagen in totaal) met een totale omzet van 400,- EU. De omzet per dag is 100,- EU (400,- EU / 4 dagen).
Dit betekent dat de inkomsten van dit project in juli 200,- EU zullen bedragen.

Mijn Agenda

De 'Mijn Agenda' widget geeft je inzicht in je planning van vandaag en morgen. Het toont de afspraken en geplande functies van deze dagen.

Taken

De 'Taken' widget geeft je overzicht voor de aankomende openstaande taken. Zo heb je een duidelijk overzicht welke taken je nog moet doen. Je kan in deze widget de volgende taken weergeven:

• Publieke taken
  • Persoonlijke taken
  • Beide

Lees hier hoe je deze instelling moet wijzigen.

Uitnodigingen

In de 'Uitnodigingen' widget kan je alle openstaande uitnodigingen zien die je ontvangen hebt. Vanuit dit overzicht kan je uitnodigingen accepteren en afwijzen. Daarnaast heb je overzicht in het volgende:

• De functies waarvoor je bent uitgenodigd.
  • De datum en tijd van de functie.
  • De duur van de functie.
  • De verloopdatum van deze uitnodiging.
  • Toegevoegde opmerkingen aan de uitnodiging.

Tijdregistratie

In de 'Tijdregistratie' widget kan je alle functies zien waarop je bent gepland in het verleden, maar waarvoor je nog niet je uren hebt geregistreerd via de watch_later Urenregistratie module.

Persoonlijk Dashboard instellen

Maak een nieuw dashboard

1. Ga naar de dashboard Dashboard module.
  2. Klik op + Nieuw dashboard.
  3. Vul de naam van het dashboard in.
  4. Voeg widgets toe, lees hieronder hoe dat moet.
  5. save Dashboard opslaan

Widgets toevoegen

1. Ga naar de dashboard Dashboard module.
  2. Klik op + Widget toevoegen rechtsbovenin.
  3. Selecteer de widget die je wilt toevoegen.
  4. Sleep de widget naar de juiste plek en verander de grootte 2020-06-16_12_06_27-My_Personal_Dashboard___Rentman_rental_software__1_.png als dat nodig is.
  5. Pas de instellingen van de widget aan door op filter_list te klikken. (Optioneel, niet voor alle widgets beschikbaar)
  6. save Dashboard opslaan

Dashboard bewerken

1. Ga naar de dashboard Dashboard module.
  2. Klik op  edit Dashboard bewerken
  3. Pas de instellingen van de widget aan door op filter_list te klikken of klik more_vert om de widget te verwijderen.
  4. save Dashboard opslaan

Verander naam / Verwijder dashboard

1. Ga naar de dashboard Dashboard module.
  2. Klik op mceclip0.png  naast de naam van het 'Dashboard' dat je wilt bewerken.
  3. Kies 'Naam aanpassen' of 'Verwijderen'.