Definitieve en concept planning - de zichtbaarheid van geplande functies aanpassen

Je kan de personeels- en transportplanning voor medewerkers markeren als concept of definitief. Een conceptplanning is handig wanneer je de planning nog aan het bewerken bent en je personeel deze nog niet in mag zien. Zodra de planning klaar is, kun je deze de status definitief geven en zichtbaar maken voor je medewerkers.

Een definitieve (zichtbare) planning houdt in dat de functie getoond wordt in de persoonlijke agenda van je medewerker.

Een Concept (onzichtbare) planning houdt in dat de functie niet getoond wordt in de agenda van je medewerker.

.

Standaard planningstatus (zichtbaarheid)

Je kan alle nieuw toegevoegde functies standaard als concept of definitief aanmerken.

Dit wordt alleen toegepast op nieuwe functies die je toevoegt. De zichtbaarheid van reeds bestaande functies in de planning verandert niet.

In een project

1. Ga naar het tabblad Personeelsplanning.
  2. Kies de standaard planningsstatus:

In de account_circle Personeelsplanner module

1. Kies de standaard zichtbaarheid:2.gif

De planning van een functie wijzigen

Je kan ook de zichtbaarheid en planning van een functie wijzigen.

In een project

1. Ga naar het tabblad Personeelsplanning.
  2. Selecteer blauw_vinkje.png een medewerker die gepland is op een functie.
  3. Klik de Meer acties more_vert knop, en kies 'Wijzig zichtbaarheid voor medewerker'.

In de account_circle Personeelsplanner module

1. Klik met rechtermuisknop op een geplande functie (om zichtbaarheid van alle geplande medewerkers op die functie aan te passen) of klik op een medewerker zelf (om alleen voor deze persoon de zichtbaarheid te wijzigen).
  2. Kies 'Wijzig zichtbaarheid voor medewerker'. De kleur in het overzicht zal hierdoor veranderen (zie de sectie hieronder).

Let op: in de beschikbaarheidstijdlijn kan je zien hoeveel uren er zichtbaar en onzichtbaar gepland zijn:

Kleuren

De kleuren van een geplande medewerker of functie in de account_circle Personeelsplannermodule geven de zichtbaarheid aan.

• Groen functie: zichtbaar voor alle medewerkers die gepland zijn op een functie.
  • Geel functie: zichtbaar voor één of meerdere medewerkers die gepland zijn op een functie.
  • Blauw personeel: het is zichtbaar voor een medewerker dat deze gepland is op een functie.
  • Wit en blauw personeel: het is NIET zichtbaar voor een medewerker dat deze gepland is op een functie.