Verander het e-mail afzendadres en verifieer je domein

Je kan zelf kiezen welke afzender er moet worden weergegeven bij jouw verstuurde e-mails. Standaard is dit jouwaccount@rentmanclient.com.

Je kan dit veranderen naar info@jouwbedrijf.com of medewerker@jouwbedrijf.com. Hierdoor herkennen je klanten jou als afzender, in plaats van een afzender met het standaarddomein @rentmanclient.com.

Ook kan je een ander 'reply to' adres instellen.

Let op: Wanneer je het verzendadres verandert, kunnen e-mails vanuit Rentman als spam worden gemarkeerd in de e-mail client van de ontvanger. Dit komt doordat het veranderde verzendadres niet geverifieerd is.

Je kan je domeinnaam zelf in Rentman verifiëren. Hiermee geef je Rentman actief toestemming om e-mails te versturen vanaf jouw domein. Dit proces omvat aanpassingen in DNS-instellingen vanaf jouw kant en het door ons laten verifiëren van de aanpassingen, waarvoor wij eenmalig kosten rekenen. Lees meer hierover in deze sectie.

Beschikbaar voor: Lite Classic Pro

-

Verzendadres veranderen

Let op: Een aangepast verzendadres in Rentman bepaalt alleen welke domeinnaam er bij de klant weergegeven wordt. Je e-mails worden nog steeds vanaf de servers van Rentman verstuurd.

1. Ga naar de Configuratiemodule > Klantcommunicatie > Communicatie
  2. Bij de optie E-mails sturen vanuit, kies voor één van de volgende:
Optie Weergegeven verzendadres Reply-to-adres
Standaard account info@jouwbedrijf.com info@jouwbedrijf.com
Medewerker account medewerker@jouwbedrijf.com medewerker@jouwbedrijf.com
@rentmanclient account jouwaccount@rentmanclient.com medewerker@jouwbedrijf.com

Email domeinnaam verifiëren

Je kunt Rentman toestemming geven om e-mails te versturen vanaf je workspace met je domeinnaam (bijv. maria@example.com). Dit zal:

• "via rentmanclient.com" verwijderen bij e-mails die worden verstuurd vanuit Rentman.
  • De kans verkleinen dat een e-mail die vanuit Rentman wordt verzonden, wordt gemarkeerd als spam.
  • Een positieve e-mailreputatie voor je domein vestigen.

Door Rentman actief toestemming te geven om e-mails vanuit jouw domeinnaam te versturen, kan je voorkomen dat jouw e-mails tegengehouden worden door spamfilters, of helemaal niet ontvangen worden.

Het opzetten van je geverifieerd domein

Om je domein te verifiëren, moet je de volgende stappen volgen:

1. Ga naar de Configuratie Module > Klantcommunicatie > Communicatie.

2. Klik op "Geverifieerde e-mail domeinnaam toevoegen" in de rechterbovenhoek.

3. Voer de domeinnaam in die je wilt laten verifiëren.

4. Je krijgt nu de instructies om de DNS en SPF records aan jouw kant toe te voegen.

Het verifiëren van je domein bewijst dat jij de geautoriseerde afzender bent voor een domein. Om dit te bewijzen, moet iemand de SPF en DKIM records instellen die wij leveren voor je DNS provider.

Belangrijk: wij kunnen deze records niet voor u toevoegen. Het is van cruciaal belang dat de persoon die deze records toevoegt, weet hoe hij de relevante DNS-instellingen moet openen en wijzigen.

5. Nadat je bovenstaande stappen hebt gedaan klik je op domein verifiëren.

Succesvol: Als je DNS en SPF instellingen correct zijn ingesteld, ontvang je nu de bevestiging dat je domein is geverifieerd.

Mislukt: Als je DNS en SPF instellingen verkeerd zijn ingesteld, of als er iets anders fout is gegaan, krijg je nu een foutmelding. Als de DNS-records onjuist zijn toegevoegd, raden wij je aan het probleem op te lossen met behulp van deze gids: Domein verificatie troubleshooting.

Nog steeds geen geluk? Een domeinexpert van Rentman kan je verder helpen met het oplossen van het probleem. Wij rekenen 320,- EU voor deze service.

Je kan per Rentman bedrijfsaccount maximaal één domeinnaam verifiëren.

Gevolgen van een niet-geverifieerd adres

E-mails met jouw domeinnaam als afzender worden door Rentman vanuit onze eigen server verzonden. Om misbruik tegen te gaan, controleren spamfilters de geldigheid van de afzender. Dit doen ze door de domeinnaam (gedeelte achter de @) te verifiëren.

Omdat Rentman niet de werkelijke eigenaar van jouw domeinnaam is, kan de e-mail door een spamfilter tegengehouden worden. Wanneer dit gebeurt, wordt er naast de afzender de tekst via rentmanclient.com getoond.

Afwijkende domeinnaam kan verdacht zijn voor ontvangende e-mail servers
E-mails met afwijkende domeinnamen in de afzender kunnen minpunten opleveren voor de spamscore, waardoor de e-mail in de Spam map terecht kan komen en niet gelezen wordt. Bij teveel minpunten kan een e-mail zelfs helemaal worden tegengehouden.

E-mails naar jezelf versturen kan een probleem zijn
Wanneer je vanuit Rentman e-mails naar jezelf verstuurt wanneer je het verzendadres hebt veranderd, kunnen deze als verdacht worden aangemerkt. Dit komt doordat jouw eigen e-mailserver jouw adres beheert, en het verdacht kan vinden dat Rentman de e-mail verstuurt vanaf haar eigen server vanuit jouw naam.

Afbeeldingen worden niet weergegeven in sommige e-mail clients
Sommige e-mail clients zoals Gmail laten afbeeldingen in e-mails niet zien, wanneer zij zijn verstuurd door een niet-geverifieerde domeinnaam. Dit doen deze e-mail clients uit veiligheidsoverwegingen. Wanneer je je domeinnaam verifieert, worden afbeeldingen automatisch geladen en juist weergegeven voor de ontvanger.