Je profiel kan informatie bevatten die je niet met elk bedrijf wil delen. In dit artikel lees je wie toegang heeft tot welke gegevens, hoe je dit wijzigt en hoe je reageert als een bedrijf om meer informatie vraagt.
Het korte antwoord: geen enkel bedrijf krijgt automatisch toegang tot je profiel. Een bedrijf moet erom vragen en jij beslist of je die toegang verleent.
Met de nieuwe privacyinstellingen beheer je het toegangsniveau per workspace waartoe je toegang hebt en/of van bedrijven die je profiel via de CREWZONE Marketplace hebben gevonden.
Waar beheer je dit
- Open je profiel.
- Ga naar het tabblad Privacy. Hier beheer je alle informatie uit dit artikel.
De twee informatieniveaus
Je profiel is onderverdeeld in twee niveaus voor toegang.
Toegang exclusief beschermde gegevens — Alles in je profiel, inclusief je basiscontactgegevens (naam, contactgegevens, vaardigheden, talen, ervaring en reisvoorkeuren), met uitzondering van specifiek beschermde gegevens.
Toegang tot volledig profiel — De informatie die bescherming nodig heeft:
- Bankrekening gegevens
- BTW-nummer
- KvK-nummer
- Huisadres
- Reisdocumenten
- Kwalificatiedocumenten
Jij bepaalt welk toegangsniveau je aan elke workspace of bedrijf verleent. Een bedrijf of workspace kan nooit zonder jouw uitdrukkelijke toestemming toegang krijgen tot beschermde gegevens.
Bedrijven waar je mee samenwerkt
Dit zijn de bedrijven waarvan je de workspace gebruikt, omdat je als teamlid bent toegevoegd.
Wanneer een bedrijf je voor het eerst als teamlid toevoegt, kan het je profiel niet inzien tot jij daar toestemming voor geeft. Verzoeken om toegang tot je profiel vind je in het tabblad Privacy van je profiel, onder Openstaande verzoeken. Totdat je reageert, heeft het bedrijf geen toegang tot je profielgegevens.
Bedrijven waarmee je al samenwerkte voordat deze wijziging hebben mogelijk al toegang tot je profiel en contactgegevens. Open het tabblad Privacy om te bekijken welke bedrijven dit zijn en wat ze kunnen inzien. Je kan deze toegang altijd wijzigen of intrekken.
Bedrijven die jou gevonden hebben via CREWZONE
Dit gedeelte is alleen van toepassing als je je profiel zichtbaar hebt gemaakt op CREWZONE. Als je dat niet hebt gedaan, kan geen enkel bedrijf je op deze manier vinden.
Wanneer een bedrijf CREWZONE doorzoekt, ziet het profielen zonder namen of contactgegevens. Als jouw profiel de interesse van het bedrijf wekt, kan deze besluiten jouw contactgegevens te tonen om contact met je op te nemen.
Door je profiel zichtbaar te maken op de CREWZONE Marketplace kunnen bedrijven je basiscontactgegevens inzien zonder dat ze hierom hoeven te vragen, zoals beschreven in de gebruiksvoorwaarden van CREWZONE by Rentman. Dit is wat de marketplace zo effectief maakt: een bedrijf kan contact met je opnemen zonder eerst op je goedkeuring te wachten.
Je wordt altijd op de hoogte gesteld wanneer het gebeurt. Je ontvangt een e-mail met de naam van het bedrijf, de workspace en de gebruiker die je gegevens heeft bekeken.
Het delen van je contactgegevens geeft een bedrijf geen toegang tot je persoonlijk beschermde informatie. Daarvoor is nog steeds een verzoek nodig dat je kan accepteren of weigeren.
Het tabblad Privacy toont een lijst van elk bedrijf dat je gegevens heeft bekeken. Je kan toegang tot je profiel op elk moment intrekken.
Speciaal beschermde informatie
Geen enkel bedrijf kan jouw vertrouwelijke gegevens inzien, tenzij je daarvoor toestemming hebt gegeven. Dit geldt voor bedrijven die jou toegang hebben gegeven tot hun workspace en voor bedrijven die jou via CREWZONE hebben gevonden.
Wanneer een bedrijf daarom vraagt:
- Ontvang je een e-mail met daarin de naam van het bedrijf dat de informatie opvraagt.
- Open het verzoek in Openstaande aanvragen in het tabblad Privacy.
- Keur de aanvraag goed of wijs deze af.
Als je weigert, krijgt het bedrijf geen toegang tot de gevraagde informatie. Het bedrijf heeft de mogelijkheid om deze informatie opnieuw op te vragen. Als je niet reageert, blijft het verzoek openstaan en wordt er niets gedeeld.
In het tabblad Privacy zie je welke bedrijven momenteel toegang hebben tot je volledige profiel, inclusief beschermde informatie. Wijzig het toegangsniveau voor elk van deze bedrijven op elk gewenst moment.
Reageren op verzoeken
Verzoeken verschijnen in Openstaande verzoeken in het tabblad Privacy. Je ontvangt een e-mail voor elke aanvraag.
Je kan elk verzoek goedkeuren of afwijzen. Wanneer je het verzoek goedkeurt, krijgt het bedrijf toegang tot je volledige profiel, inclusief beschermde informatie.
Het verzoek afwijzen is niet permanent; het bedrijf kan het verzoek opnieuw indienen. Je kan het verzoek later accepteren.
Toegang wijzigen of terugtrekken
Je kan op elk moment wijzigen wat een bedrijf kan inzien. Om dit te wijzigen:
- Ga naar je profiel en open het tabblad Privacy.
- Selecteer het bedrijf onder Informatie toegang.
- Klik op de kolom Toegang en wijzig het toegangsniveau.
Je kiest uit: Geen toegang, Toegang, exclusief speciaal beschermde gegevens en Toegang tot volledige profiel.
Wanneer je de toegang van een bedrijf intrekt, kan het bedrijf die informatie niet langer inzien of synchroniseren. Informatie die het bedrijf al in zijn eigen administratie had gekopieerd voordat je de toegang introk, blijft in de eigen administratie behouden.