Projectaanvragen worden gebruikt om projecten aan te maken in Rentman. Projectaanvragen kunnen op twee manieren ontvangen worden:

• Een andere Rentman gebruiker heeft een inhuurverzoek verzonden
  • Iemand heeft een projectaanvraag via de Public API verzonden

In beide gevallen ontvang je een melding in jouw Rentman workspace.

.

Een projectaanvraag (of inhuurverzoek) ontvangen

Wanneer een inhuurverzoek is verstuurd, wordt er op drie manieren een notificatie verstuurd naar de ontvanger:

1. E-mail, verstuurd naar alle accountmanagers van het Rentmanaccount van de leverancier.
  2. In het Dashboard wordt een nieuwe "projectaanvraag" getoond.
  3. Je ontvangt een notificatie mceclip0.png

Open het inhuurverzoek door naar het submenu "Verhuurverzoeken" te navigeren onder de table_chart Projectenmodule. Je kan ook op een van de bovengenoemde meldingen klikken om direct naar de lijst van verhuurverzoeken te gaan. Elk project in deze lijst wacht op jouw goedkeuring of afwijzing. Bij goedkeuring, wordt de aanvraag omgezet in een normaal project met de volgende stappen.

Een projectaanvraag veranderen in een project

Open de projectaanvraag door op één van de hierboven vermelde meldingen te klikken, of ga naar het submenu "Verhuurverzoeken" onder de table_chart Projectenmodule. Ontvangen projecten kunnen worden geaccepteerd en omgezet naar een project, of worden afgewezen.

Om een aanvraag in een project te veranderen, volg je deze stappen:

Stap 1 - Controleer de details

Maak een overzicht van het ontvangen project en de voorgestelde prijs. Klik op Verder om de aanvraag naar een project om te zetten.

Let op: Wanneer je een projectaanvraag afwijst, zal de aanvrager (accountmanager van de inhuuropdracht) hier per e-mail een melding van krijgen.

Stap 2 - Verbind de locatie en aanvrager:

Dit is nodig om de gescheiden databases van de aanvrager en van de leverancier te koppelen en omdat contacten andere namen kunnen hebben.

1. Kies het voorgestelde contact, zoek handmatig naar een contact of voeg er zelf één toe in je database.
  2. Klik op Verder wanneer de klant correct is gekoppeld.

Stap 3 - Koppel materiaal:

Na het koppelen van het voorgestelde contact aan jouw database, moet hetzelfde gebeuren met het materiaal. Rentman stelt materiaal voor uit jouw database om te koppelen aan het aangevraagde materiaal. Verder moet je beslissen of je akkoord gaat met de voorgestelde prijs of Rentman een prijs laten berekenen op basis van jouw database.

1. Kies of je akkoord gaat met de prijs van de aanvrager, of dat je zelf een prijs wilt bepalen.

- Bereken prijzen gebaseerd op je eigen prijzen: gebruik de huurprijzen van de materialen uit jouw database.

- Kopieer de prijs van de aanvrager: Gebruik huurprijzen zoals voorgesteld door de aanvrager voor elk item.

2. Koppel al het aangevraagde materiaal met jouw database. Als de suggestie niet overeenkomt met jouw database, kan je het item veranderen of bewerken tot het item van jouw keus.

Optioneel
    Verander de hoeveelheid: Dit is handig wanneer je werkt met fysieke of virtuele combinaties die het aangevraagde item meerdere keren bevatten.

Sla de match op om het specifieke item blijvend te koppelen aan die van de aanvrager. De volgende keer dat de aanvrager dit item aanvraagt, zal Rentman dit item weer voorstellen.

3. Klik op Maak project aan om een project te maken in je Rentman account.

Na het omzetten van een aanvraag in een project, verschilt de flow niet van de normale flow. De leverancier maakt een offerte en verstuurt deze offerte per e-mail naar de aanvrager.

Een projectaanvraag afwijzen

Projectaanvragen kunnen worden afgewezen voordat het project daadwerkelijk wordt aangemaakt. Klik op Afwijzen linksboven in de projectaanvraag om deze af te wijzen. Wanneer je een projectaanvraag afwijst, dan ontvangt de aanvrager (accountmanager van de inhuuraanvraag) hiervan een melding per e-mail.