Functies kunnen worden gepland in functiegroepen. Deze functiegroepen kunnen aan je tijdschema gekoppeld worden en een specifiek tijdstip of tijdsduur hebben.

Door functies aan functiegroepen toe te voegen, bespaar je tijd. Maak je bijvoorbeeld een functiegroep aan voor een bepaald tijdstip, dan worden alle functies in die groep op dat tijdstip ingepland. Op die manier hoef je de functies niet handmatig één voor één toe te voegen.

Daarnaast is het niet nodig om handmatig wijzigingen door te voeren per functie als je de tijdlijn van je project aanpast

Zo gebruik je functiegroepen
Functiegroepen bieden verschillende mogelijkheden. Je gebruikt ze om diensten te organiseren, door functies te groeperen die tijdens een bepaalde dienst voorkomen. Als alternatief kunnen functies geordend worden op onderwerp, waarbij soortgelijke functies binnen een specifieke dienst gegroepeerd worden. Bijvoorbeeld het groeperen van alle teamleden van de eerste fase van het project in één dienst.

Functiegroep aanmaken vanuit de tijdsplanning

1. Ga naar het tabblad Tijdsschema in je project.
  2. Selecteer de tijden waar je functiegroepen voor wil aanmaken.
  3. Selecteer Schermafbeelding 2024-01-10 om 15.45.38.png in de blauwe balk die bovenaan verschijnt.

function groups.gif

De functiegroep wordt getoond in het tabblad Personeel en transport van je project. Vanuit het menu links kun je personeel en transportfuncties toevoegen

Een functiegroep handmatig toevoegen

1. Klik op de  + Functiegroep  knop rechtsboven in het tabblad Personeel en transport.
  2. Voeg een naam en gebruiks-/planningsperiode toe.
  3. Klik op  Opslaan

temp function.gif

Een functie met tijdsduur aanmaken

1. Klik op de  + Functiegroep  knop rechts bovenin het tabblad Personeel en transport.
  2. Voeg een naam toe.
  3. Klik op de gebruiks-/planningsperiode.
  4. Klik onderaan het pop-upscherm op Tijdsduur toevoegen.
  5. Voer de tijdsduur in en klik op  Toepassen
  6. Klik op  Opslaan

duration function.gif