Kolommen: sorteren, groeperen en verbergen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je kolommen kan aanpassen, toevoegen of verwijderen. Hierdoor heb je altijd een overzicht dat voor jou handig is.

Kolom toevoegen

1. In een module, zweef met je muis over een kolom om het volgende icoon naar voren te halen:  more_vert
  2. Klik op more_vert
  3. Selecteer + kolom toevoegen
  4. Kies een variabel om toe te voegen ( elke variabel met ">>" opent onderliggende variabelen)
  5. Klik op Toevoegen

Kolom verbergen

1. In een module, zweef met je  muis over een kolom om het volgende icoon op te halen: more_vert
  2. Klik op: more_vert
  3. Selecteer: X Verberg kolom.

Sorteren

1. In een module, zweef met je  muis over een kolom om het volgende icoon op te halen: more_vert
  2. Klik op:more_vert
  3. Selecteer: sorteer oplopend of sorteer aflopend

Naast je kolom naam, kun je het icoon vinden dat toont of de lijst op dit moment oplopend of aflopend gesorteerd wordt.

Je kunt meerdere lagen toevoegen aan de sortering. Als voorbeeld, je kunt eerst op datum sorteren, dan op projectprijs, en tot slot op projecttype. Wanneer je dit uitvoert, zul je achter het sorterings-icoon het nummer zien de sorterings-laag aangeeft.

Groeperen

Je kunt lijsten groeperen op basis van een kolom Bij een groepering komen alle items met dezelfde waardes in dezelfde groep te staan.

1. In een module, zweef met je  muis over een kolom om het volgende icoon op te halen: more_vert
  2. Klik op:more_vert
  3. Selecteer: Groeperen

Kolommen vastzetten

Je kunt je kolommen aan de linkerkant of rechterkant van je scherm vastzetten. Op deze manier kun je bepalen welke kolommen je wit blijven zien, op het moment dat je horizontaal scrolt.

1. In een module, zweef met je  muis over een kolom om het volgende icoon op te halen: more_vert
  2. Klik op:more_vert
  3. Selecteer:  lock Zet links vast -  lock Zet rechts vast