Kolommen: sorteren, groeperen en verbergen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je kolommen kan aanpassen, toevoegen of verwijderen. Hierdoor heb je altijd een overzicht dat voor jou handig is.

Kolom toevoegen

Je kan op twee manieren kolommen toevoegen:

Optie 1:

1. In een module, zweef met je muis over een kolom om het volgende icoon naar voren te halen:  more_vert
  2. Klik op more_vert
  3. Selecteer + kolom toevoegen
  4. Kies een variabel om toe te voegen ( elke variabel met ">>" opent onderliggende variabelen)
  5. Klik op  Toevoegen

Optie 2

1. In een module, klik op het tandwiel icoon linksbovenin de tabel
  2. Klik op 'Kolommen aanpassen'
  3. Selecteer hier de kolommen die je wilt toevoegen aan het overzicht

Kolom verbergen

1. In een module, zweef met je  muis over een kolom om het volgende icoon op te halen: more_vert
  2. Klik op: more_vert
  3. Selecteer: X Verberg kolom.

Sorteren

1. In een module, zweef met je muis over een kolom om het volgende icoon op te halen: more_vert
  2. Klik op: more_vert
  3. Selecteer: sorteer oplopend of sorteer aflopend

Naast je kolom naam, kun je het icoon vinden dat toont of de lijst op dit moment oplopend of aflopend gesorteerd wordt.

Je kunt meerdere lagen toevoegen aan de sortering. Als voorbeeld, je kunt eerst op datum sorteren, dan op projectprijs, en tot slot op projecttype. Wanneer je dit uitvoert, zul je achter het sorterings-icoon het nummer zien de sorterings-laag aangeeft.

Groeperen

Je kunt lijsten groeperen op basis van een kolom Bij een groepering komen alle items met dezelfde waardes in dezelfde groep te staan.

1. In een module, zweef met je  muis over een kolom om het volgende icoon op te halen: more_vert
  2. Klik op: more_vert
  3. Selecteer: Groeperen

Verander de breedte van de kolommen

Je kan de breedte van je kolommen aanpassen, afhankelijk van de lengte van de inhoud van deze kolom. Je kan dit doen door de volgende stappen te volgen:

1. In een module, zweef met je muis over een kolom om het volgende icoon op te halen: more_vert
  2. Klik op: more_vert
  3. Selecteer: "Breedte aanpassen aan inhoud"

Kolommen vastzetten

Je kan kolommen links of rechts van je scherm vastzetten om beter te zien naar welk element je kijkt als je horizontaal aan het scrollen bent. Deze functionaliteit staat standaard uitgeschakeld, maar kan aangezet worden onder de gebruikersinstellingen.

Om aan te zetten:

1. Klik op je gebruikersnaam rechtsbovenin je workspace
  2. Klik op palette Weergave-instellingen
  3. Klik op 'Aan' om te activeren

Je kan altijd terugwisselen naar de 'gewone' weergave wanneer je wilt, door de stappen hierboven weer te volgen en voor 'Uit' te kiezen.

Nadat je de functionaliteit aan hebt gezet, kan je het gebruiken in een module door de volgende stappen te nemen:

1. Beweeg je muis over een kolomtitel en klik more_vert
  2. Selecteer lock Zet links vast of lock Zet rechts vast of Maak los

Kolommensets aanmaken

Met behulp van kolommensets kan je jouw scherm organiseren voor elke stap in het planningsproces. Je kan bijvoorbeeld financiële en logistieke informatie van elkaar scheiden, of kolommensets aan maken op basis van een specifieke face van je project.

Kolommensets kan je per account aanmaken, maar kunnen eenvoudig openbaar gemaakt worden en daardoor gedeeld worden met het team.

1. Navigeer naar de module waar je een kolommenset wilt instellen.
  2. Stel je gewenste kolommenoverzicht in door kolommen toe te voegen, te verwijderen, te groeperen en te sorteren in het overzicht.
  3. Klik op het tandwiel icoon rechtsboven in het overzicht.

4. (optioneel) Als je geen eigen kolommensets wilt maken, kan je ook gebruik maken van de standaardweergaven die je hier kunt vinden.

5. Klik op "Kolommenset opslaan"
  6. Voeg een naam in voor je kolommenset.

7. Selecteer of je wilt dat de kolommenset beschikbaar is voor alleen jouw omgeving, of voor alle gebruikers die verbonden zijn met deze workspace. Let op: jouw gebruikersrol bepaalt of je de toestemming heeft om publieke kolommensets aan te maken.
  8.  Opslaan