Beheer je Rentman-profiel en workspaces

Je Rentman profiel zorgt ervoor dat je op één of meerdere bedrijfsaccounts (workspaces genoemd) kan inloggen met dezelfde inloggegevens. Dit is handig voor freelancers die bij verschillende bedrijven werken, of voor een gebruiker die toegang nodig heeft op meer dan één account.

In dit artikel leggen we het volgende uit:

• Het verschil tussen een Rentman-profiel en een workspace
  • Hoe je moet inloggen op je profiel
  • Hoe te verbinden met een workspace
  • Hoe je je profielgegevens moet updaten

Log je meestal in op companyaccount.rentmanapp.com gebruik makend van verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden voor elk account? Deze inlogmethode zal binnenkort verleden tijd zijn. Volg de onderstaande instructie om jouw unieke inlogprofiel te maken.

Rentman-profiel en workspace(s)

Laten we beginnen met het uitleggen van deze twee concepten:

• Rentman-profiel  - hier vind je de workspaces (bedrijfsaccounts) die aan jouw profiel gekoppeld zijn. Het kan zijn dat dit één workspace is, bijvoorbeeld wanneer je de eigenaar bent van één bedrijf. Het kan ook zijn dat dit meerdere workspaces zijn, bijvoorbeeld wanneer je als freelancer voor meerdere bedrijven werkt. Je kan je Rentman-profiel inzien door naar https://rentmanapp.com/login te navigeren. Wanneer je een profiel aanmaakt, dan kan je ervoor kiezen om in te loggen via Google, Facebook of Apple.
  • Workspace - Dit is het bedrijfsaccount waar je projecten, materialen en alle andere dingen vindt om met de rest van het bedrijf te kunnen samenwerken.

Om bij een workspace in te kunnen loggen, moet je aan die workspace toegevoegd zijn als medewerker

Inloggen bij je Rentman-profiel

Elke keer als een medewerker wordt toegevoegd aan een workspace met een geldig e-mailadres, dan wordt een profiel gemaakt voor dat e-mailadres. Dit betekent dat je al een profiel hebt als je werkt of gewerkt hebt bij een bedrijf dat gebruik maakt van Rentman.

Om toegang te krijgen tot je Rentman-profiel:

1. Ga naar https://rentmanapp.com/login
  2. Kies tussen de vier login opties (Google, Facebook, Apple of e-mail + wachtwoord).

Als je "e-mail + wachtwoord" kiest, gebruik dan het wachtwoord dat aan je toegekent was toen je toegevoegd werd als medewerker

Let op: profielen zijn verbonden aan e-mailadressen. Kies dus hetzelfde adres als gebruikt werd toen je werd toegevoegd als medewerker. Als je een ander e-mailadres gebruikt, maak je een nieuw profiel aan dat niet verbonden is aan een workspace.

Inloggen op een workspace

Nadat je hebt ingelogd op je Rentman-profiel zullen alle workspaces verbonden aan dit e-mailadres verschijnen.

Als je profiel al verbonden is met een workspace, klik dan op de workspace om in te loggen.

Je kan ook inloggen door direct naar workspace.rentmanapp.com te gaan en je e-mailadres en profiel wachtwoord te gebruiken.

Rentman tip: Wist je dat je de afbeelding van je workspace kan aanpassen als poweruser? Klik hier om te zien hoe je dit kunt doen.

Verbind je Rentman-profiel aan een workspace

Als je je Rentman-profiel nog niet hebt verbonden met een workspace, dan zie je een slot icoontje en een waarschuwingsbericht met "Extra inloggegevens zijn vereist" op de workspace.

Om je profiel met een workspace te verbinden:

1. Klik op de workspace.
  2. Voeg de gebruikersnaam/e-mailadres + wachtwoord in van de medewerker voor deze workspace.
  3. Klik op "Verbind workspace".
  4. Lees de informatie die verschijnt op de pop-up.
  5. Klik op de checkbox om te bevestigen dat je het hebt begrepen dat:

- Zodra je dit profiel koppelt aan de workspace, de vorige gebruikersnaam en wachtwoord (voor de medewerker) overschreven zullen worden en vervangen zullen worden door je Rentman-profiel inloggegevens.

- Vanaf nu het alleen mogelijk is in te loggen met het e-mailadres en wachtwoord van je profiel.

6. Klik op : "Koppel workspace".

Inloggen met de Rentman mobiele app

Lees ons specifieke artikel voor de mobiele app van Rentman voor meer informatie

Reset je wachtwoord

1. Ga naar https://rentmanapp.com/login.
  2. Klik op "Wachtwoord vergeten" links onder in het scherm.
  3. Vul je e-mailadres in.
  4. Klik op "Verstuur wachtwoord reset instructies".

Er zal meteen een e-mail verzonden worden met instructies om je wachtwoord te resetten naar het opgegeven e-mailadres.

Verander van een workspace

Als je klaar bent met werken op de ene workspace en je moet naar een andere workspace, neem je de volgende stappen:

1. Klik op de jouw naam (naam van de medewerker) rechtsboven in het scherm.
  2. Klik exit_to_app Terug naar workspaces.
  3. Log in op een andere workspace.

Wijzig persoonlijke gegevens

1. Log in op je profiel (of log uit van de workspace waar je momenteel op werkt om toegang te krijgen tot je profielpagina).
  2. Klik op je naam rechts bovenin en selecteer:
  • Profiel - om je naam, social media links, professionele en persoonlijke informatie te bewerken.
  • Instellingen - om je taal,  e-mailadres, en wachtwoord te bewerken.

Rentman tip: Wist je dat je jouw foto in de rechterbovenhoek van Rentman kan veranderen? Klik hier om te zien hoe je dit kan doen.

Schakel je workspace over naar compacte weergave

De Rentman compacte weergave zorgt ervoor dat er meer informatie op je scherm wordt getoond. Zo zie je bijvoorbeeld een derde meer materiaalrijen, projecten en contacten op je scherm. Deze compacte weergave is vooral voordelig voor gebruikers die op kleinere schermen werken, of die meer informatie op hun scherm willen weergeven zonder uit te zoomen.

Je kan deze compacte weergave activeren door onderstaande stappen te volgen:

1. Klik op je naam in de rechterbovenhoek van je workspace
  2. Klik op weergave-instellingen
  3. Selecteer "aan" om de compacte weergave te activeren.

Houd er rekening mee dat je te allen tijde terug kunt schakelen naar de "normale" weergave door dezelfde stappen te volgen.

Wijzig je workspace afbeelding

Om jouw Rentman-omgeving verder te professionaliseren, kan je de afbeelding van jouw workspace veranderen. Deze afbeelding wordt getoond op de achtergrond van je inlogscherm, bij het ondertekenen van offertes en bij het betalen van facturen. Neem de volgende stappen om de afbeelding aan te passen:

1. Ga naar de settings Configuratie module > Account > Bedrijfsgegevens.
  2. Scroll naar beneden naar Extra.
  3. Upload hier de afbeelding voor je workspace.

Probeer een 3:2 verhouding te gebruiken om de afbeelding mooi passend te krijgen.

Profielfoto in jouw Rentman account wijzigen

Om een profielfoto toe te voegen in de rechterbovenhoek van jouw Rentman account, moet je de volgende stappen volgen:

1. Ga naar de group Medewerkers module en dubbelklik op de medewerker voor wie je de profielfoto wilt aanpassen.
  2. Upload een afbeelding bij het onderdeel Medewerker
  3. Opslaan

Om medewerkers in staat te stellen om hun eigen foto te uploaden, moeten de instellingen van de gebruikersrol correct zijn. Laat je medewerkers hun eigen gegevens wijzigen, zodat zij hun eigen profiel foto kunnen instellen.