Document templates aanpassen - best practices materiaal

Wanneer je klaar bent met de basisinstellingen van je documenttemplates zoals modules en kolommenstructuur, bent je wellicht geïnteresseerd in een verdere aanpassing van je templates. In dit artikel gaan we dieper in op het aanpassen en geven we je enkele handige tips voor sjablonen die je zou kunnen maken.

.

Voeg Materiaal afbeeldingen toe

Deel 1: Voeg een afbeelding toe aan materialen.

1. Dubbelklik op een materiaal in de category Materiaal module
  2. Upload onder Bestanden de afbeelding.
  3. Klik op de knop Meer opties more_vert naast je afbeelding en selecteer edit Bewerken.
  4. Selecteer onder Weergeven in documenten "Ja".
  5. Opslaan

Deel 2: Toon de afbeelding in documenttemplate.

1. Klik bij het bewerken van een template op de module "Materiaal" die al in je template staat.
  2. Klik op table_chart om de kolominstellingen te bewerken.
  3. Voeg een nieuwe afbeeldings variabele toe. Je vindt het onder Materiaal>> Afbeelding.
  4. Klik op de kolom in het overzicht om de kolomeigenschappen te bewerken.
  5. Opslaan

De module "Materiaal" in het template wordt opnieuw geladen en geeft de afbeeldingen van het materiaal weer. Om de positionering van afbeeldingen te wijzigen, kunnen de eigenschappen van de afbeeldingenkolom bewerkt worden (zie stap 4 hierboven).

Pakbon "Nog te pakken" of "Op locatie"

In het blok "Materiaal" kan je kiezen welke materialen getoond moeten worden:

• Alle items
  • Alleen gepakt of op locatie
  • Alleen nog te pakken

Je kan deze opties gebruiken om pakbonnen te maken voor de volgende situaties:

Voorbeeld A
Sommige items zijn nog steeds op locatie, hoewel het project al is teruggekeerd. In dit geval wil je graag een pakbon met artikelen Alleen gepakt of op locatie

Voorbeeld B
Een deel van het mariaal is al onderweg naar de locatie, maar een ander deel staat nog in het magazijn. In dit geval wil je een pakbon met items Alleen nog te pakken.

1. Klik op de "materiaal" module in je document template.
  2. Ga in het menu aan de rechterkant naar "Alleen items die momenteel op gepakt of op locatie zijn" en kies de gewenste optie.
  3. Geef deze pakbon een unieke naam om hem te onderscheiden van de andere templates.
  4.  Opslaan

Geef optionele materialen weer in een aparte module

Wanneer je materiaal plant kan je items, sets en cases als optioneel voor een project markeren.

In jouw offerte template kun je kiezen hoe optioneel materiaal moet worden weergegeven. Standaard wordt optioneel materiaal weergegeven tussen al het andere materiaal. Je kunt optionele materiaal echter ook in een apart gedeelte vermelden.

1. Zorg ervoor dat je in jouw offerte template in totaal twee modules "Materiaal" hebt.
    Als er al een module "materiaal" in jouw template staat, moet je er eentje toevoegen.
  2. Selecteer een van de "materiaal" modules in het document template.
  3. Kies "Nee" voor materialen in optie weergeven.
  4. Selecteer de tweede "materiaal" module.
  5. Voor "materialen in optie weergeven, kies je nu "enkel optionele artikelen"

Jouw offerte krijgt nu een apart gedeelte met optionele materialen.
We raden je aan de titel van deze sectie te wijzigen in "Optioneel". Je kunt dit doen door de module te bewerken en de titel in het veld Koptekst aan te passen.

Geef toegekende exemplaren weer

De toegekende exemplaren aan een project kunnen worden weergegeven op ieder document met een materiaal module. Dit is vooral erg handig voor een carnet.

Klik mceclip1.png op de "Materiaal" module om de instellingen van de module aan te passen.

1. Onder "Materiaal eigenschappen", zet je het veld "" op "Ja".

Inhuur materiaal weergeven op pakbon

Materiaalplanning Pro

Wanneer je materiaal inhuurt voor een project, kan je dit laten zien op je pakbon. Er zijn drie manieren waarop je dit kan doen: per item, per leverancier of per leverancier voor elk item.

Per item

1. Klik op de module "Materiaal" in de template
  2. Klik op table_chart en voeg de kolom toe materiaal planning > "aantal uit inhuuropdracht"
  3. Opslaan

Kies deze optie als je wilt zien hoeveel stukken je voor elk item hebt gehuurd.

Per leverancier

Klik op en sleep de module Inhuur materialen om een lijst met inhuur materialen per leverancier weer te geven.

Per leverancier voor elk item

Je kan voor elk item het aantal weergeven dat bij een leverancier is ingehuurd.

1. Klik op de module "Materiaal" in je template.
  2. Ga in het menu aan de rechterkant naar de sectie Materiaal eigenschappen.
  3. Selecteer "Ja" bij inhuur aantallen weergeven
  4. Voeg ter referentie de "Gekoppeld inhuur" module toe
  5. Opslaan

Geef QR codes weer per materiaal item

Materiaaltracking

Door het weergeven van scanbare QR codes op je documenten, kun je nu item scannen die gepakt of opgehaald worden, onafhankelijk van hun daadwerkelijke magazijn locatie.

Stel je voor: Je moet 6 kabels pakken (scannen) uit het magazijn en 10 kabels komen net terug van een ander project. Ze liggen recht voor je, maar ze hebben geen bijbehorende QR code. Je wil niet naar de plank in het magazijn lopen om ze te scannen want je wil gewoon de code van je pakbon 6 keer scannen, zodat ze gemarkeerd worden als gepakt.

QR codes aan je documenten toevoegen wordt vooral nuttig als er geen fysieke QR code vastzit aan je materiaal of wanneer je graag het scannen van normaal materiaal of materiaal combinaties sneller wil laten gaan.

1. Klik op de "Materiaal" module in je template.
  2. Klik op Kolommen en voeg de kolom QR-code (afbeelding) toe  (Planningmateriaal > Materiaal > QR-Code (Afbeelding).
  3. Klik op Opslaan om je wijzigingen te behouden.