In dit artikel wordt algemene uitleg en informatie gegeven over powerusers. Er wordt uitleged wat een power is, hoe je deze kunt toevoegen en verwijderen.

Beschikbaar voor: Lite Classic Pro

-

Wat is een poweruser?

Alleen powerusers hebben volledige rechten en toegang in Rentman. Alleen zij kunnen:

• Projecten maken, bewerken en verwijderen
  • Facturen, contracten en offertes maken, bewerken en verwijderen
  • Facturen exporteren, betaalherinneringen sturen en betaalstatussen wijzigen
  • De personeelsplanning aanpassen en personeelsleden toevoegen
  • Personeel uitnodigen, planning e-mails versturen
  • Toegang tot de settings Configuratie module om geavanceerde instellingen aan te passen

Let op: Lees de Veelgestelde vragen voor een lijst van rechten die je hebt als je geen poweruser bent.

Hoeveel powerusers heb ik nodig?

Het aantal powerusers dat je nodig hebt hangt af van of zij de bovengenoemde rechten en toegang nodig hebben voor het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden. Gebruikers die deze rechten niet nodig hebben kunnen toegevoegd worden aan projecten als medewerkers. Deze accounts zijn gratis, en kunnen worden toegevoegd door een poweruser. Lees dit artikel om te zien hoe je medewerkers toevoegt.

Hoe maak ik van een medewerker een poweruser?

Lees ons artikel over het toewijzen van rechten aan medewerkers hier.

Hoeveel powerusers zitten er in mijn licentie?

1. Ga naar de settings Configuratiemodule > Account > Licenties.

Een Rentman account bevat standaard altijd 1 poweruser. In dit voorbeeld heb je ook 10 extra powerusers. Het totaal aantal powerusers in je licentie is dus 11.

Hoeveel poweruserrollen zijn momenteel toegewezen?

1. Ga naar de settings Configuratie module> Account > Licenties.
  2. In de poweruser sectie kun je zien hoeveel en aan wie de poweruser rol is toegewezen.

In dit voorbeeld zijn er momenteel 3 poweruserrollen toegewezen. Als er in totaal 11 powerusers in je licentie inbegrepen zijn, kan je dus nog steeds 8 poweruserrollen toewijzen.

Aantal powerusers verhogen

1. Ga naar de settings Configuratiemodule > Account > Licenties
  2. Kies Upgrade.
  3. Pas het aantal powerusers aan.
  4. Doorloop het proces totdat je licentie succesvol is aangepast.
  5. Je bent nu klaar om een poweruserrol toe te wijzen aan je medewerker(s) in de group Medewerkersmodule.
    Je medewerker(s) zullen pas poweruserrechten hebben wanneer je dit hebt gedaan.

Aantal powerusers verlagen

1. Ga naar de group Medewerkersmodule
  2.  Dubbelklik op een medewerker met een poweruserrol.
  3. In het Gebruikersrol veld verander de gebruikersrol naar een niet-poweruser rol.
  4. Navigeer naar de settings Configuratie module > Account > Licentie and kies Upgrade
  5. Pas het aantal powerusers aan.
  6. Doorloop het proces totdat je licentie succesvol is aangepast.
    Let op: Als je niet alle bovenstaande stappen doorvoert, wordt het huidig aantal powerusers van je licentie nog steeds in rekening gebracht.

Veelgestelde vragen

Kan ik een poweruser ook voor korte tijd instellen?
Ja. Als je het aantal powerusers uitbreidt ontvang je de volgende dag een extra factuur. Je kan het aantal powerusers altijd weer verminderen.

Ik ben geen poweruser. Welke functies zijn voor mij beschikbaar?

• Projecten
    • Toegang tot de projectmodule, en de lijst van projecten met informatie in de widgets
  • Agenda
    • Zie de planning van andere personeelsleden en verander jouw beschikbaarheid en die van iemand anders.
  • Magazijn
    • Voeg materiaal toe aan een project en stel de prijs in
  • Statistiek