Hoe nodig ik personeel uit voor een functie?

Je kunt medewerkers uitnodigen om hun beschikbaarheid in te vullen, of je kunt ze rechtstreeks voor een specifieke functie uitnodigen. In dit artikel leggen we uit hoe je dit doet.

Je kunt ook onze instructievideo hieronder bekijken:

Medewerkers ontvangen uitnodigingen per e-mail en de Rentman App. Rentman registreert de antwoorden direct in de crewplanner.

Uitnodigingen in Rentman kunnen worden verzonden vanuit:

• De account_circlePersoneelplanner module
  • Het tabblad Planning in een project

.

Uitnodiging voor een functie

1. Selecteer blauw_vinkje.png een of meerdere personeelsfuncties en selecteer blauw_vinkje.png een of meerdere medewerkers.
  2. Klik op Uitnodigen
  3. Configureer de volgende instellingen:
    1. Soort uitnodiging.
    2. Vervaldatum.
    3. Verwijder of voeg medewerkers toe.
    4. Voeg een bericht toe (optioneel: voeg een template toe)
  4. Klik op Uitnodigen

Goed om te weten:

• De uitnodiging wordt verstuurd binnen 15 minuten. Meerdere uitnodigingen binnen 15 minuten worden gecombineerd in één e-mail met meerdere opties.
  • Uitnodigingen kunnen ook worden ontvangen en beantwoord in de Rentman App. De uitnodigingsmodule in de Rentman App geeft een overzicht van alle openstaande uitnodigingen.
  • Push-notificaties kunnen worden verzonden voor nieuwe uitnodigingen. Zorg ervoor dat de Rentman-app de rechten heeft om pushmeldingen te verzenden in de app-instellingen.

Manieren om uitnodigingen te verzenden

Uitnodigingen voor een functie kunnen op drie manieren worden verzonden:

• Vraag beschikbaarheid aan voor tijden van functie: het bemanningslid krijgt de vraag 'ben je beschikbaar voor deze periode?'. Gebruik deze optie als u geen informatie over het project wilt geven.
  • Na bevestiging direct zichtbaar gepland op functie: krijgt het bemanningslid de vraag 'ben je beschikbaar voor deze functie?'. Als het bemanningslid de uitnodiging accepteert, zal hij / zij worden gepland en in staat om de functie op de te zien zal zijn Mijn schema module. Gebruik deze optie als het uitgenodigde bemanningslid uw eerste keuze is voor de functie.
  • Na bevestiging onzichtbaar gepland op functie: krijgt het bemanningslid de vraag 'ben je beschikbaar voor deze periode?'. Bij het kiezen van 'ja' staat het bemanningslid gepland maar is de functie nog steeds onzichtbaar. Gebruik deze optie om meerdere mensen voor dezelfde functie uit te nodigen en bepaal vervolgens welke van de beschikbare bemanningsleden jouw favoriet is.