Handmatig materiaal boeken

Door materiaal op een specifieke status te boeken, is iedereen in het magazijn op de hoogte van wat er met het materiaal (of combinaties ervan) moet gebeuren en wat de locatie van de items op dat moment is.

Zo boek je handmatig materiaal

Ga naar de Magazijnmodule en zoek het project waarop je materiaal wilt boeken. In dit artikel krijg je gedetailleerde instructies over hoe dit werkt.

In de Magazijnmodule zijn er drie mogelijkheden om handmatig materiaal te boeken (zonder te scannen):

Klik op Screenshot 2023-09-26 at 21.45.44.png  om alle materiaal in een keer te boeken.
Klik op  blobid0.png  of mceclip8.png om één item per keer te boeken.
books ones.gif
Klik op een individueel exemplaar onder het item om dit specifieke exemplaar te boeken.
serial book.gif

Zo boek je materiaal met een scanner

1. Sluit een scanner die als toetsenbord kan fungeren aan op je computer.
  2. Klik op de "Activeer scanner" knop  crop_free.

3. Scan je materiaal.

Optioneel: Klik op de mceclip12.png knop om het geluid van de scanner in te schakelen.

Materiaal opzoeken in het boekingsscherm

Weet je niet meer zeker of je die extra set microfoons geboekt hebt?
Vanuit het boekingsscherm van de magazijnmodule kun je naar alle geboekte materialen voor het project zoeken.

Extra materiaal toevoegen

1. Klik op de Meer opties more_vert knop en selecteer "Extra materiaal toevoegen".
  2. Zoek het gewenste item op en klik erop.

3. Geef de prijs en tijdsduur aan.
  4. Klik op Materiaal toevoegen.

Het extra materiaal wordt automatisch in een nieuwe materiaalgroep geplaatst.

Workflow voor materiaal voor de verkoop

Bekijk dit artikel voor meer informatie.

'Retour scannen' van meerdere projecten tegelijk

Voor exemplaren die vanuit meerdere projecten retour komen, hebben we een handige tijdbesparende optie: de functie 'Retour scannen'. Hiermee scan je materiaal efficiënt retour zonder elk project afzonderlijk te openen.

Extra opties

Tijdens het inpakken van items

Verdelen
Items waarvan er 2 of meer gepland zijn, kunnen in meerdere tegels worden gesplitst. Klik om te splitsen en vul het aantal items in dat op de huidige tegel moet blijven staan, waarna de andere items naar een nieuwe tegel worden verplaatst.

Let op: Bij het splitsen van items in een virtuele combinatie worden zowel de bestaande als de nieuwe tegel buiten de virtuele combinatie geplaatst.

Alternatief
Klik en kies een ander item om te plannen in plaats van het huidige item. Het nieuwe item wordt toegevoegd voor dezelfde prijs als het geplande artikel. Wijzig de prijs van het oude item om dit aan te passen.

Let op: Bij het kiezen van alternatieven binnen virtuele combinaties krijgen de items een prijs van 0 toegewezen.

Geretourneerde itemsEquipment Scheduling

In de status 'Retour naar magazijn' kun je items als defect of verloren markeren door op de Meer opties more_vert knop te klikken.

Defect
Het item gaat naar reparatie. Je kunt ervoor kiezen om de kosten hiervoor in rekening te brengen bij de klant. Meer informatie vind je hier.
Kwijtgeraakt
Het item is niet retour gekomen. Je kunt ervoor kiezen om de kosten hiervan in rekening te brengen bij de klant. Meer informatie vind je hier.