Omgaan met defect materiaal

Je kan materiaal als defect boeken in de Magazijn module. Daarna kan je een nieuwe reparatie aanmaken voor dit item in de build Werkplaats module. Je kan kiezen of het defecte item/exemplaar in de voorraad moet blijven tijdens de reparatie, of niet.

Snel een reparatielijst maken is handig voor je medewerkers. In één oogopslag zien zij welke items (en exemplaren) gerepareerd moeten worden.

-

Reparatie aanmaken

1. Ga naar de build Werkplaats module, en daarna naar het tabblad Reparaties.
  2. Klik op  + Reparatie toevoegen
  3. Zoek naar het materiaalitem in het Materiaal-veld.
  4. Als dit item exemplaren heeft, kies dan het exemplaar dat moet worden gerepareerd in het Exemplaar-veld.
  5. Vul de andere opties in.
  6.   Opslaan

In de Rentman app

Je kan ook reparaties aanmaken in de nieuwe Rentman App (Android & iOS).

1. Ga naar de Materialen module.
  2. Open een item, set of case.
  3. Ga naar de 'Reparaties' sectie.
  4. Klik op 'Reparatie toevoegen'.
  5. Vul de mogelijkheden in.
  6. Sla op.

Reparatielijst maken

Snel een reparatielijst maken is handig voor je medewerkers. In één oogopslag zien zij welke items (en exemplaren) gerepareerd moeten worden.

1. Ga naar de build Werkplaats module.
  2. Selecteer alle materiaalitems die je op de reparatielijst wil hebben.
  3. Onder print Reparatiebon aanmaken, kies één van je reparatiebon templates en kies de juiste instellingen
  4.   Genereren en  save  Opslaan bij item

Je kan je reparatielijst altijd terugvinden wanneer je de betreffende items selecteert in de build Werkplaats module, en in de category Materiaal module onder details.

Voltooien van een reparatie

Om een reparatie als voltooid te markeren:

1. Selecteer een of meerdere reparaties die je als voltooid wilt markeren.
  2. Klik op de Meer acties  more_vert knop.
  3. Selecteer "Voltooien".

De reparatie zal niet verdwijnen van de lijst, maar de einddatum zal getoond worden in de kolom 'Tot'. Als je deze kolom niet ziet, kan je die eenvoudig terugzetten.

Om de reparaties te zien die nog voltooid moeten worden, kan je de standaard preset 'Nog in reparatie' gebruiken, of het filter toevoegen 'Is nog niet gerepareerd' en het opslaan als preset.

Reparatie-opties

• Materiaal - Zoek het materiaalitem in je database.
  • Gemeld door -  Kies welke medewerker deze reparatie heeft aangemaakt.
  • Behandelaar - Kies welke medewerker het item moet repareren.
  • Externe reparateur - Als een externe partij het item repareert, kies dan hier het contact uit je Contacten database.
  • Aantal - Geef een aantal op.
  • Reperatieperiode -  Kies de tijdsperiode (van/tot) waarin dit item wordt gerepareerd.
  • Kosten - Geef de kosten van deze reparatie op.
  • Bruikbaar
    • Haal het item uit voorraad: Dit item of exemplaar zal niet meer in voorraad zijn, en niet op projecten gepland kunnen worden zolang het gerepareerd wordt (van/tot tijd).
    • Item is wel bruikbaar: Dit item of exemplaar zal nog steeds in voorraad zijn, en kan gewoon op projecten worden gepland, zolang het gerepareerd wordt (van/tot tijd).
  • Opmerking - Voeg extra informatie toe voor de persoon of het bedrijf die dit item repareert. Deze informatie kan worden weergegeven op je reparatielijst.