Materiaal scannen in de mobiele app - De basis

In dit artikel lees je hoe je materiaal kunt boeken via de mobiele Rentman app. Het is ook mogelijk om materiaal te boeken en te scannen via de browserversie van Rentman op een computer.

In dit artikel vind je meer informatie over de verschillende scanopties.

Wil je de geavanceerde functies verkennen die beschikbaar zijn voor het boeken van materiaal via de mobiele Rentman app? Ga dan naar dit artikel.

De eerste stap

Om materiaal uit of terug het magazijn in te boeken, selecteer je eerst een project. Dat doe je zo:

1. Open de Rentman app op je mobiel.
  2. Selecteer de Magazijnmodule aan de linkerkant.
  3. Selecteer de status.
  4. Klik op een of meerdere projecten.
  5. Klik op 'Boek' onderaan het scherm.

Materiaal handmatig boeken in de app

Je kan materiaal op verschillend manieren handmatis boeken:

Per item

Klik op de pijl naast de itemnaam om één stuk van het item te boeken.

one item ata time.gif
Alle aantallen van hetzelfde item in één keer

Swipe het item naar rechts en kies voor "Boek alle".

book everything.gif
Selecteer een aantal

Swipe het item naar links en kies voor "Boek Aantal".

Alle materiaal in één keer

Klik op de '...' knop rechts bovenin en selecteer "Boek alles". Er is ook de mogelijkheid om een status te selecteren. Er verschijnt een pop-up waarin gevraagd wordt naar welke status het materiaal geboekt mag worden.

book everything all.gif

Status wijzigen: Na het boeken van al het materieel verschijnt er een pop-up waarin een statuswijziging voor het (deel)project wordt voorgesteld.

Scannen

Klik op het 111.png icoon en richt op een QR/barcode.

• Wanneer het gescande item gepland is voor het project, wordt het geboekt.
  • Wanneer het gescande item niet gepland is voor het project, verschijnt er een pop-up met de vraag of je het item als extra materiaal wil boeken.

Schakelen tussen statussen

Rentman biedt de flexibiliteit om soepel te schakelen tussen materiaalstatussen en je items van de ene status naar de andere te boeken.

Selecteer eerst de status waarop je het materiaal wilt boeken.

Selecteer eerst de status waarop je het materiaal wilt boeken.

Dit doe je door op de status in de rechterbovenhoek van het scherm te klikken, waarna een vervolgkeuzemenu wordt geopend. Kies de gewenste status uit de lijst.

Voorbeeld: In het voorbeeld in de video rechts boeken we al het materiaal in de status 'Voorbereid' door het te selecteren in het vervolgkeuzemenu in de rechterbovenhoek van het scherm.

book 1.gif
Verplaats je materiaal naar een andere status door simpelweg de volgende status in het vervolgkeuzemenu links bovenaan het scherm te selecteren.

Verplaats je materiaal naar een andere status door simpelweg de volgende status in het vervolgkeuzemenu links bovenaan het scherm te selecteren.

Deze actie wijzigt de status van je materiaal en werkt de locatie in jouw workflow bij.

Voorbeeld: Om de status 'Voorbereid' te wijzigen, selecteren we deze status in het vervolgkeuzemenu links bovenaan het scherm. Vervolgens selecteren we de volgende status aan de rechterkant van het scherm.

booo 2.gif

Deze optie komt ook van pas als je per ongeluk iets geboekt hebt.

Wanneer je materiaal uitboekt, is de standaardstatus ‘Op locatie’. Boek je het materiaal opnieuw, dan is de standaardstatus 'Geretourneerd'.

De materiaalstatus en de projectstatus kunnen verschillend zijn.

Boek extra materiaal

Boek extra materiaal
  1. Klik op de 'Meer acties' knop [...] rechts bovenin.
  2. Selecteer 'Extra materiaal plannen'.
  3. Ga naar 'Selecteer materiaal' om handmatig naar de naam van het item te zoeken.
  4. Selecteer het aantal.
  5. Je kan aangeven of het item in de prijscalculatie meegenomen moet worden of niet.
  6. Je kan ook selecteren of je het materiaal wil koppelen aan standaard projecttijden of deze aan wil passen.
  7. Opslaan.
add extra eqt.gif

Zoeken naar materiaal

Zoeken naar materiaal
Weet je niet meer of je die extra set microfoons had ingepland? Vanuit het boekingsscherm van de magazijnmodule kun je naar elk item in het project zoeken.