Containers instellen

Met de nieuwe functie all_inbox Containers kun je de inhoud van een transportcase zien zonder deze te hoeven openen, de processen in het magazijn versnellen door met één klik/scan een combinatie van samen verpakte items te boeken en exemplaren traceren, zodat je precies weet waar elk item zich bevindt of bevond.

.

Hoe het werkt

Controleer eenvoudig de inhoud van je containers

Nadat je je containers hebt ingesteld, scan je simpelweg de QR-code om te zien wat erin zit. Je hoeft je items niet meer één voor één handmatig te controleren tijdens het inpakken. Dit is vooral handig bij transportcases die veel adapters, kleine voorwerpen en accessoires bevatten.

Versnel de magazijnprocessen door met één klik/scan een combinatie van samen verpakte artikelen te boeken

Wanneer je je materiaal inpakt voor een project, scan dan de QR-code van je Container om de inhoud te veranderen van status naar status. Je hoeft de items niet afzonderlijk te scannen, dus het inpakproces verloopt veel sneller, er is minder ruimte voor fouten en minder kans op beschadiging van duur materiaal.

Traceer exemplaren

Nadat je de containers hebt ingepakt en verzegeld, volgt Rentman automatisch de inhoud (zowel exemplaren als bulk) van de containers tijdens het transport en zelfs tussen projecten.

Voorbeeld Stel je voor dat je op een evenement bent met 6 opleggers vol spullen en je moet een kleine adapter vinden. Voorheen moest je elke transportcase handmatig controleren om deze te vinden.

Met Containers kan dit eenvoudig in 3 stappen.

1. Open in de mobiele Rentman App de module all_inbox Containers .
  2. Voer de naam in van het item waarnaar je zoekt.
  3. In de zoekresultaten zie je in welke Container het item zich bevindt.

Verpak losse items in je Containers

Verpak een combinatie van losse items (zoals kabels) in een transportcase en volg de inhoud tijdens een project, zodat je tijdens de opbouw van een evenement altijd weet welke items in welke case zitten. Print vervolgens een label uit met de inhoud van de case en plak deze op, zodat het voor iedereen duidelijk is wat er in zit.

Een nieuwe container toevoegen

Er zijn vier verschillende manieren om Containers aan je database toe te voegen. Afhankelijk van je proces in het magazijn kun je de aanpak kiezen die het beste bij je past.

In de magazijnmodule van de app:

1. Als je apparatuur retourneert naar je magazijn, ga je naar de module Magazijn > Retour boeken > Selecteer het project > Start met boeken.
    2. Klik op de + naast Containers (op locatie) > Nieuw toevoegen.
    3. Voer de naam van de containers in en voeg alle andere relevante informatie toe (wie de containers heeft ingepakt, waar ze zich in het magazijn bevinden, enz.). Je kunt Extra invoervelden toevoegen aan je containers voor meer benodigde informatie.
    4. Wijs een QR-code toe aan uw nieuw aangemaakte Container zodat je ze kan scannen en volgen.
    5. Begin met het scannen van de items die je wilt toevoegen aan de containers op het tabblad Inhouden klik vervolgens op het pictogram Vergrendelen om de containers te verzegelen als je klaar bent.

Dit is de handigste manier om containers toe te voegen tijdens drukke perioden, omdat je dit doet op hetzelfde moment als dat je het materiaal inpakt in je magazijn. Het is ideaal wanneer je al bekend bent met het in- en uitboeken van materiaal in het magazijn.

In de containermodule van de app:

1. Ga naar de module mceclip0.png Containers.
    2. Klik op + onder het scanpictogram >Toevoegen Container.
    3. Voer de naam van de containers in en voeg alle andere relevante informatie toe (wie de containers heeft ingepakt, waar ze zich in het magazijn bevinden, enz.). Je kunt Extra invoervelden toevoegen aan je containers voor meer benodigde informatie.
    4. Wijs een QR-code toe aan uw nieuw aangemaakte Container zodat je ze kan scannen en volgen.
    5. Begin met het scannen van de items die je wilt toevoegen aan de containers op het tabblad Inhouden klik vervolgens op het pictogram Vergrendelen om de containers te verzegelen als je klaar bent.

In de magazijnmodule op je desktop:

1. Als je apparatuur retourneert naar je magazijn, ga je naar de module Magazijn > Retour boeken > Selecteer het project > Start met boeken.
    2. Klik op + Container toevoegen in het blok Containers> Nieuwe toevoegen.
    3. Voer de naam van de containers in en voeg alle andere relevante informatie toe (wie de containers heeft ingepakt, waar ze zich in het magazijn bevinden, enz.). Je kunt Extra invoervelden toevoegen aan je containers voor meer benodigde informatie.
    4. Wijs een QR-code toe aan uw nieuw aangemaakte Container zodat je ze kan scannen en volgen.
    5. Begin met het scannen van de items die je wilt toevoegen aan de containers op het tabblad Inhoud en klik vervolgens op het pictogram Vergrendelen om de containers te verzegelen als je klaar bent.

In de submodule Containers op je desktop:

1. Ga naar de module Magazijn > mceclip0.png Containers.
    2. Klik op + Toevoegen Container.
    3. Voer de naam van de containers in en voeg alle andere relevante informatie toe (wie de containers heeft ingepakt, waar ze zich in het magazijn bevinden, enz.). Je kunt Extra invoervelden toevoegen aan je containers voor meer benodigde informatie.
    4. Wijs een QR-code toe aan uw nieuw aangemaakte Container zodat je ze kan scannen en volgen.
    5. Begin met het scannen van de items die je wilt toevoegen aan de containers op het tabblad Inhoud en klik vervolgens op het pictogram Vergrendelen om de containers te verzegelen als je klaar bent.

QR-codes toewijzen aan je containers

Zoals al het materiaal in Rentman, wordt er automatisch een QR gegenereerd in Rentman als je er zelf geen toevoegt. Je kunt op een later moment nog steeds je QR-code toevoegen aan een Container door naar de informatie van je Container te gaan en de QR-code die Rentman automatisch heeft gegenereerd te wijzigen.

Bewerk een QR-code in de app:

1. Ga naar de Magazijn module retour → Selecteer het project → Begin te boeken.
  2. Swipe de Container naar links > Details.
  3. Ga naar het tabblad Details > Bewerk QR-codes.
  4. Scan de QR-code van je Container.

Bewerk een QR-code op je desktop:

1. Ga naar de module Magazijn > mceclip0.png Containers.
  2. Dubbelklik op een Container om deze te bewerken.
  3. Klik op + QR-codes Toevoegen en scan de QR-code van je Container.

Print QR-code labels voor Containers

Nu je je containers aan Rentman hebt toegevoegd, is het tijd om je QR-code labels af te drukken. Scan deze labels om te zien wat er in je transportcase zit en boek de inhoud van je case zonder dat je ze hoeft te openen.

Op desktop:

1. Ga naar de Magazijnmodule > mceclip0.pngContainers.
  2. Selecteer de Containers waarvoor je QR-codes wilt afdrukken > Meer acties … > Maak een document.
  3. Selecteer je documenttemplate en briefhoofd > Genereer > Afdrukken.

Plak de nieuwe QR-codes op je transportcase, et voilà! Ze zijn klaar om gebruikt te worden voor aankomende projecten!

Containers gebruiken in je projecten

Nu je weet hoe je containers maakt, kunnen we ze gaan gebruiken voor toekomstige projecten.

Containers gebruiken in bestaande projecten

1. Begin met een nieuw project aan te maken en alle benodigde apparatuur toe te voegen.
  2. Wanneer het tijd om materiaal in te pakken en te laden, gaat je naar de Magazijnmodule en selecteer je het project om te beginnen met het boeken van je materiaal.
  3. Scan de QR-code van de container om de status van de inhoud te wijzigen.

De hoeveelheid materiaal in je Containers wijzigen

Om het verpakkingsproces te versnellen, kun je dubbelklikken op de kolom Aantal op het inhoudstabblad van de Container en handmatig de hoeveelheid van een item aanpassen.

Voorbeeld Stel je voor dat je 100 kabels wilt toevoegen aan je Container. Open de Container (als deze al verzegeld is), dubbelklik op de hoeveelheid die je wilt wijzigen en vervang deze door de nieuwe hoeveelheid. Je hoeft ze niet meer allemaal afzonderlijk te scannen!

Containers op locatie gebruiken

Wanneer je container aankomt op de locatie van het evenement, zal je team waarschijnlijk alle inhoud van de containers legen. We raden je sterk aan om ook de items uit je Containers in Rentman leeg te maken en te verwijderen.

Een Container ontzegelen en legen in de app

Containers legen is heel eenvoudig in de app:

1. Swipe de container naar rechts om hem te ontgrendelen.
  2. Klik op het potloodicoontje aanmaken > Meer acties...> Leeg Container

Je hebt ook de optie om al je containers tegelijkertijd te ontzegelen en te legen:

1. Klik op Meer acties ... Rechtsboven in je scherm.
  2. Selecteer Containers: Breek zegels en leeg.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen containers en virtuele/fysieke combinaties?
Een Container is een pakket dat in de loop van de tijd verschillende items bevat. De Container is geen materiaalitem, maar eerder een combinatie van verschillende items met specifieke serienummers. Een container kun je niet plannen!
Hoe vervang ik items in een container?
Omdat je de optie hebt om je containers in Rentman te verzegelen en te ontzegelen zoals je dat in het echte leven zou doen, kun je, als je container niet verzegeld is in Rentman, items erin toevoegen of verwijderen. Stel, je bent al je materiaal voor je project aan het inpakken en je realiseert je dat je een set kabels mist. Maak je containers gewoon open, scan de kabels en sluit weer.
Kun je virtuele & fysieke combinaties in een container plaatsen?
Ja, dat kan. Fysieke combinaties worden beschouwd als één item met daarin andere items. Virtuele combinaties toevoegen aan een Container betekent gewoon dat je je materiaal meteen toevoegt aan je Container, aangezien virtuele combinaties in Rentman niet worden gezien als één fysiek item.
Kun je een container in een container plaatsen?
Nee, dat kan niet. Maar als je dit een heel belangrijke functie vindt, kun je je feedback hierover toevoegen aan onze Public Roadmap.
Wanneer moet ik mijn containers toevoegen?
Het toevoegen van een nieuwe Container is niet alleen iets wat je doet terwijl je materiaal retourneert, maar ook iets wat je kunt doen wanneer dat het beste bij je proces past.
Waarom moet ik mijn containers verzegelen?
Na het verzegelen van een Container in Rentman kan de inhoud niet meer worden gewijzigd totdat je de container ontzegelt. Daardoor weet je team dat de inhoud hetzelfde blijft als toen het werd verzegeld. De volgende keer dat je de container wilt gebruiken, scan je gewoon de QR-code om te zien wat erin zit.
Wanneer moet ik QR-codes aan mijn containers toevoegen?
We raden aan om je QR code toe te voegen zodra je de Container hebt aangemaakt om er zeker van te zijn dat je hem in de toekomst niet vergeet. QR-codes zijn essentieel voor het traceren van je containers.
Ik heb geen printer om mijn QR codes af te drukken
Rentman verkoopt voorgedrukte vellen QR-codes voor onze klanten. Je kunt de stickers bestellen door een e-mail te sturen naar support@rentman.io met je bestelling, hoeveelheid, formaat en adres. Lees meer over hoeveelheden en maten en hoe je deze QR codes kunt bestellen op deze support center pagina.
Welke documenttemplate moet ik gebruiken voor de QR-code van mijn Container?
Je vindt een standaard template om te gebruiken als labels voor containers in de Configuratie > Documenttemplates > Containerlabel of in de Configuratie > Documenttemplates > Template bibliotheek > Container label. U kunt ook je template aanpassen om deze beter toepasbaar te maken op jouw processen.