Briefpapier kan je zien als de achtergrondafbeelding van je documenten. Je kan het gebruiken om je documenten te personaliseren met je bedrijfslogo, bedrijfsinformatie en visuele designs.

Nadat je je briefpapier hebt ontworpen, upload je het naar Rentman als .PDF bestand. Voor elk document dat je in Rentman genereert kan je kiezen welk briefpapier toegepast moet worden.-

Briefhoofd ontwerpen en instellen

Briefhoofden zijn persoonlijk en kunnen op elke manier vormgegeven worden. In het briefhoofd kun je opnemen:

• Bedrijfslogo
  • Bedrijfsinformatie
  • Visuele ontwerpen (afbeeldingen) ter ondersteuning van je bedrijfsidentiteit

Na het voltooien van je ontwerp, genereer je een briefhoofd dat overeenkomt met de afmetingen van het gewenste document. Staat jouw standaardfactuur bijvoorbeeld op een pagina van 21 x 29,7 cm (A4), zorg er dan voor dat je briefhoofd overeenkomt met dit formaat.

Maak in een documenteditor naar keuze (Microsoft Word bijv.) een leeg document van 21 x 29,7 cm (A4) met je logo en andere bedrijfsinformatie en laat de rest van de pagina leeg. De lege ruimtes op deze pagina zijn de plekken waar de projectinformatie getoond wordt. Zorg er dus voor dat je logo niet te veel van de pagina bedekt om overlapping te voorkomen.

Sla je ontwerp op als .PDF-bestand.

Klik hier voor een voorbeeld van een briefhoofd met logo

Rentman tip: Wij adviseren om je briefhoofd te ontwerpen met software zoals Microsoft Word, Google Spreadsheets of Canva. Microsoft Word bevat in de meeste versies standaard papierformaten en je kan je logo, bedrijfsinformatie en huisstijlontwerpen direct op de juiste plek op de pagina invoeren.

Voeg briefpapier toe

• Zorg dat het ontwerp van je briefpapier af is (als .PDF), voordat je het uploadt naar Rentman
  1. Ga naar de settings Configuratiemodule > Klantcommunicatie > Briefpapier.
  2. Klik op  + Briefpapier toevoegen
  3. Vul een naam in, en upload cloud_upload je .PDF bestand.
  4. Kies een standaard papierformaat (A4, Letter), of vul zelf een specifieke breedte en hoogte in voor je pagina.
    We raden aan om dezelfde hoogte en breedte te gebruiken als je .PDF bestand.
  5. Kies de marges voor je document.
    Met marges bepaal je hoeveel ruimte je template overlaat voor je briefpapier. Wanneer je briefpapier een kop heeft die de bovenste 4 centimeter in beslag neemt, vul dan een Marge boven in van 4 cm.
  6. Kies de document types waar dit briefpapier beschikbaar voor moet zijn.
  7. Sla je briefpapier op door op Bevestigen te klikken.

Briefpapier met meerdere pagina's

Je briefpapier kan ook uit meerdere pagina's bestaan. In dit geval wordt de eerste pagina van je briefpapier gebruikt voor de eerste pagina van je document. De tweede pagina van je briefpapier voor de tweede pagina van het document, enzovoort.

Als je Rentman document meer pagina's heeft dan er in je briefpapier zijn, wordt de laatste pagina van je briefpapier gebruikt voor alle resterende pagina's van je document.

Kies je briefpapier

Voor elk document dat je genereert kan je kiezen welk briefpapier deze moet gebruiken.

1. Genereer een nieuw document.
  2. Selecteer in de pop-up het juiste briefpapier onder het kopje "Layout" of klik op refresh Hergenereren als het document al wordt getoond.

Kies je standaard briefpapier

Je kan een standaardbriefpapier voor je documenten instellen voor elk projecttype in Rentman.

1. Ga naar de settingsConfiguratiemodule > instellingen > Project types.
  2. Klik op  + Projecttype toevoegen om een nieuw Projecttype toe te voegen, of bewerk een bestaand Projecttype
  3. Kies het standaard briefpapier voor dit project type in het Briefpapier veld.

Wanneer je dat project type toepast op je project, wordt het briefpapier standaard toegepast op alle documenten die je vanuit dat project genereert.

Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen als mijn briefpapier verkeerd staat op mijn documenten?
Als dit gebeurt, zijn de afmetingen (breedte en hoogte) van je geüploade .PDF bestand waarschijnlijk niet hetzelfde als de afmetingen die je zelf hebt ingevuld. Bekijk de eigenschappen van je .PDF bestand om te bekijken wat de afmetingen zijn, en vul deze dan correct in in Rentman.
Wat moet ik doen als mijn template door mijn briefpapier loopt?
Als dit gebeurt, zijn de marges van je briefpapier waarschijnlijk te klein. Vergroot de marges totdat je het gewenste resultaat bereikt.