Functies en instellingen in de Personeelsplanner

In de account_circle Personeelsplanner module vind je alle personeels- en transportfuncties van je projecten. Laad tot meer dan een jaar aan evenementen zonder prestatie issues. De tijdsduur van deze functies kan je gemakkelijk verlengen en verkorten. Ook kan je een functie in zijn geheel verslepen naar een andere dag of tijd.

Bekijk onze video over de account_circlePersoneelsplanner module voor visuele uitleg.

.

Iconen en kleuren

De iconen bij een functie geven aan:

• personeelsfunctie people
  • transportfunctie local_shipping
  • opmerking comment

De kleur van een functie geeft aan:

• of er genoeg medewerkers of voertuigen (resources) zijn gepland op de functie
    • voldoende (groen)
    • te weinig (rood)
    • voldoende, maar de functie is nog onzichtbaar
      Personeelsplanning Standard

• of de functie zichtbaar of onzichtbaar is voor de medewerker
    • Zichtbaar (donkerblauw)
    • Onzichtbaar (lichtblauw)
      Personeelsplanning Standard

Functietijden aanpassen

Wanneer je een functie verplaatst of versleept, worden de tijden ervan automatisch aangepast in het betreffende project.

• Verplaats hele functie
    Klik op en versleep de functie in het overzicht
  • Tijdsduur veranderen
    Versleep het begin of uiteinde van een functie

• Kies precieze weergave
    Vink het vakje Precieze weergave aan of uit om snel te switchen tussen precieze tijden om de echte tijden te zien en uitgebreide weergave om meer over de functie te lezen.______________2022-04-19___10.38.19.png
  • Pas meerdere functies tegelijk aan
    Gebruik je muis om functietijden te selecteren en sleep daarna één functietijd om de rest ook aan te passen. Om te zien hoe dit werkt, kijk dan naar de videolink aan het einde van dit artikel.

Heen- en terugrit instellen

Personeelsplanning Pro

Voor elke functie kan je ook de reistijd van de heenrit en/of terugrit weergeven in het overzicht.

Deze reistijden stel je in tijdens het maken van de functies in je project.

In je overzicht zie je reistijden als volgt terug:

Je kan ook aangeven of een medewerker gebruik maakt van deze ritten, of niet. Dit doe je als volgt:

1. Klik met je rechter muisknop op een medewerker.
  2. Kies edit Aanpassen
  3. Bij Reistijd kan je kiezen tussen:

Heen- en terugreis
    Enkel de heenreis
    Enkel de terugreis
  4. Klik op  Opslaan

Invloed op projectkosten

Offertes & Facturatie

Wanneer je personeelsfuncties aanpast in de account_circle Personeelsplanner module, heeft dit geen invloed op de prijs van het betreffende project.

Alle functiewijzigingen worden getoond in het tabblad Financieel van je project, waardoor je kan achterhalen hoe de wijzigingen je projectkosten (zouden) beïnvloeden.

Medewerkers en transport plannen op functies

Lees ons artikel over het plannen van medewerkers en transport in de Personeelsplanner voor meer informatie.

Overzicht instellingen

In de account_circle Personeelsplanner module kan je kiezen welke informatie in het overzicht getoond wordt. Dit geeft je de mogelijkheid jouw overzicht in te stellen naar je eigen voorkeuren.

Tonen

De visibility Show expand_more knop geeft je zicht op welke items er worden getoond. Er zijn vier opties die je kan (de)selecteren.

• Afspraken
  • Open uitnodigingen
    Personeelsplanning Standard
  • Beantwoorde / verlopen uitnodigingen
    Personeelsplanning Standard
  • Reservingen
    Personeelsplanning Standard

Speel met deze opties om je scherm overzichtelijk te houden en alleen informatie te tonen die voor jou interessant is.

Filter

Je kan kiezen wat wel en niet getoond wordt in je overzicht. Je kan je selectie opslaan als preset om snel tussen verschillende configuraties te wisselen. Door op filter_list Filters expand_more te klikken, kan je filters kiezen. Lees hier meer over filters.

Resources

Aan de linkerkant van de account_circle Personeelsplanner module kan je je medewerkers en voertuigen zien. Klik op de dropdown om te kiezen tussen ´Medewerkers´, ´Voertuigen´ en ´Ongeplande functies´. Het is hier ook mogelijk om te zoeken op notities of labels. Doe dit door op het label label icoontje te klikken.

Ongeplande functies zijn functies zonder datum. Door te slepen en los te laten kan je de functies van de resources plannen op de project tijdlijn. Op deze manier zie je de tijdsduur van de functie.

Tijdlijn

Selecteer checkbox.png één of meerdere medewerkers en klik watch_later om de tijdlijn weer te geven met de medewerkers erin. Deze tijdlijn zal hun planning tonen. Op deze manier krijg je een duidelijk overzicht van waar en wanneer je medewerkers aan het werk zijn.

Om de beschikbaarheidstijdlijn van medewerkers of voertuigen te zien, houd je de beschikbaarheidstijdlijn ingedrukt en sleep je deze omhoog.

Onder de naam van een medewerker of voertuig zie je ook hoeveel zichtbare en onzichtbare uren er gepland zijn voor dit item in de geselecteerde periode.

Fullscreen-weergave

Voor een beter overzicht te krijgen, klik je op deze knop crop_free om naar de fullscreen-weergave te gaan. Via hetzelfde symbool kom je vanuit de fullscreen-modus weer terug naar de gewone weergave. Fullscreen-weergave verbergt de filters en andere opties, zodat je alleen op het plannen hoeft te focussen.

Gedetailleerd overzicht

Je kunt eenvoudig zien wat er op exacte momenten gepland staat door in te zoomen op drie verschillende manieren:

1. Klik ­«–» en «+». Om uit te zoomen klik je op de «–» knop. Om in te zoomen klik je op de «+» knop.
  2. Zoom met muiswiel. Soepel inzoomen zonder wachttijd van de interface. Plaats je muis op de tijd waar je meer over wilt weten. Houd daarna de Ctrl/Command knop ingedrukt en scroll met je muis.
  3. Dubbelklik op een dag. Je kan dubbelklikken op een dag en daarna op een tijd om een beter overzicht te krijgen voor die tijdsperiode. Om een groter overzicht te krijgen, klik je weer op de «–» knop.

Kijk deze video om meer te weten te komen over de functionaliteiten van de nieuwe Personeelsplanner