Notities zijn handig om interne of externe berichten toe te voegen aan een project. Je kan kiezen waar een notitie moet worden weergegeven, en wie hem moet zien.

Notitie toevoegen

1. Open een module.
  2. Selecteer een element.
  3. Scroll naar de mceclip0.pngsectie, en selecteer de Notities tab.
  4. Klik op Notitie toevoegen
  5. Geef de notitie een titel, en voeg de tekst toe.
  6. Opslaan

Tip: Voeg snel een notitie toe aan elk element in Rentman door met de muis over de naam te bewegen en de blauwe 'Details' knop in te drukken. Scrol naar beneden in het geopende menu aan de zijkant om de 'Notities' sectie te vinden.

Gebruikersrollen

Bij de configuratie van de gebruikersrollen kan je jouw medewerkers toegang geven notities toe te voegen aan items waar ze normaal geen schrijftoegang tot hebben. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld niet wilt dat freelancers toegang hebben tot jouw hele projecten module, maar wel opmerkingen en notities achter kunnen laten over het project.

Zichtbaarheid van notities

Je kan notities zichtbaar maken voor:

• iedereen
  • enkel power users (standaard instelling)

Hoe maak ik notities standaard zichtbaar voor iedereen?

1. Maak of bewerk een projecttemplate.
  2. Voeg een notitie toe, kies bij zichtbaarheid Iedereen.
    Tip: noem de notitie "Notitie voor geplande medewerkers". Dit maakt het makkelijk voor de projectplanner om te weten wie de notitie zal kunnen zien.
  3. Sla je template op, en gebruik deze om nieuwe projecten te maken.

Weergavelocatie van notities

Je kan ervoor kiezen om notities weer te geven in/op:

• Details in de zijbalk
  • Documenten (pakbonnen, callsheets)
  • Contracten
  • Mijn Agenda (medewerkers zien het in hun persoonlijke agenda)
  • Offertes
  • Magazijn
  1. Bewerk een notitie, en kies de gewenste weergavelocaties.

Standaard weergavelocaties instellen

Door een projecttemplate te gebruiken kan je nieuwe projecten maken waarin de weergavelocaties van notities al ingesteld zijn.

1. Maak of bewerk een projecttemplate.
  2. Voeg een notitie toe, en kies de gewenste weergavelocaties.
  3. Sla je template op, en gebruik deze om nieuwe projecten te maken.