Plan personeel vanuit een project

In de tabbladen Personeelsplanning en Transportplanning van je project plan je medewerkers en voertuigen op personeels- en transportfuncties. Je hebt hier een overzicht van welke functies ingepland moeten worden, wie er beschikbaar is en wie er al ingepland is. Vanuit de Personeelsplanning en Transportplanning tabbladen kun je medewerkers uitnodigen voor functies en de planning direct versturen. Je kan ook onze video hieronder bekijken (Nederlandse ondertiteling is beschikbaar):

-

Overzicht

Geplande functies

In het tabblad Personeelsplanning van je project heb je een overzicht van alle personeelsfucties. In het tabblad Transportplanning heb je een overzicht van alle transportfuncties. Functies plannen op je project doe je in het tabblad Personeel en transport. Een functie wordt alleen getoond in de tabbladen Personeelsplanning en Transportplanning als er tijden zijn verbonden aan de functie. Vervolgens worden alle geplande functies op chronologische volgorde weergegeven.

Functiegroepen kiezen

Standaard zie je alle personeels- en transportfuncties die gepland zijn op je project. Je kunt functies in het tabblad Personeel en transport onder functiegroepen plannen. In zowel het tabblad Personeelsplanning als Transportplanning kan je filteren op deze functiegroepen, zodat je alleen de functies ziet die behoren tot die functiegroep. Functiegroepen selecteren doe je via het drop-down menu waarin 'Alle functiegroepen' standaard geselecteerd is.

Functies zonder gekoppelde periode

Functies waar geen periode aan gekoppeld is in het tabblad Personeel en transport zullen niet worden getoond in de Personeelsplanning en Transportplanning tabbladen. Om een functie terug te zien in een van deze tabbladen, dien je dus eerst een periode te koppelen aan de functie. Functies zonder tijd kunnen wel gepland worden in de uitgebreide account_circle Personeelsplanner module.

Medewerkers en voertuigen

In het tabblad Personeelsplanning zie je de medewerkers die je kunt gebruiken om te plannen op functies. In het tabblad Transportplanning zie je de voertuigen die je kunt gebruiken om te plannen op fucnties.

Beschikbaarheid van medewerkers

Bij het inplannen van medewerkers is het belangrijk om inzicht te hebben in wie er beschikbaar is en wie niet. Zodra je een functie selecteert zie je door middel van kleuren welke medewerker er beschikbaar is voor de functie en welke medewerker niet:

Geen kleur: Beschikbaarheid onbekend.

Groen: Beschikbaar, medewerker kan ingepland worden op de functie.

Rood: Niet beschikbaar, medewerker kan niet ingepland worden op de functie.

Geel

Personeelsplanning Standard

: Uitgenodigd, medewerker is uitgenodigd voor een functie of beschikbaarheid maar heeft nog niet geantwoord.

Donkergroen

Personeelsplanning Standard

: Gereservereerd, medewerker is gereserveerd voor een bepaalde periode (let op; het reserveren van medewerkers is alleen mogelijk in de uitgebreide account_circle Personeelsplanner module).

Je vindt nauwkeurigere informatie op de tijdlijn. Deze tijdlijn open je door op een functiegroep of geplande medewerker/voertuig te klikken en watch_later Open tijdlijn te drukken.

Medewerkers en voertuigen plannen op functies

1. Ga naar het tabblad Personeelsplanning of Transportplanning.
  2. Klik op de functie waarop je een medewerker of voertuig wilt plannen.
  3. Dubbelklik op de medewerker die je in wilt plannen op de functie.
  4. De medewerker is nu gepland op de functie en de functie wordt groen.

Volg onderstaande stappen om meerdere medewerkers of voertuigen te plannen op een functie.

1. Ga naar het tabblad Personeelsplanning of Transportplanning.
  2. Klik op de functie waarop je de medewerkers of voertuigen in wilt plannen.
  3. Vink het aanvinkvakje aan voor elke medewerker of voertuig die je in wilt plannen op de functie.
  4. Klik op 'Toevoegen' om de medewerkers of voertuigen te plannen op de functie.

Je kan ook medewerkers planning op een functie door gebruik te maken van uitnodigingen.

Zichtbaar en onzichtbaar plannen

Personeelsplanning Standard

Je kan personeels- en transportfuncties zichtbaar of onzichtbaar maken voor een medewerker. Dit is handig wanneer je de planning nog aan het maken bent en je niet wilt dat de medewerker het al kan zien.

Wanneer een functie zichtbaar is, verschijnt deze functie in de persoonlijke agenda van de medewerker.

Wanneer een functie onzichtbaar is, verschijnt deze functie niet in de persoonlijke agenda van een medewerker.

Communiceren van planning

Vanuit het tabblad Personeelsplanning heb je de mogelijkheid om de planning te communiceren naar medewerkers. De medewerkers die gepland zijn op een functie ontvangen dan een persoonlijke e-mail met de specificaties van de functie waarop ze gepland zijn.

Planning voor medewerkers wijzigen zonder prijs te veranderen

Nadat je de tijdschema's al op de factuur hebt gezet, kan het zijn dat je de tijd van je medewerkers wilt veranderen (bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat ze een half uur van te voren aanwezig zijn) zonder de prijs voor de klant aan te passen. Dit kan voor een medewerker, een enkele functie of voor een hele functiegroep.

Let op: Een andere planperiode instelling zal de Totale kosten veranderen (het loon van je medewerkers),. maar niet de Totaalprijs (wat je laat zien aan de klant).

Medewerker

1. Ga naar het Personeelsplanning tabblad.
  2. Dubbelklik op de naam van de geplande medewerker.
  3. Pas de tijden aan in het Planperiode veld.
  4. Opslaan

Zoals je kan zien in het voorbeeld zijn de tijden van de functie hetzelfde gebleven (zodat je klant geen veranderingen ziet), maar de Stagehand is nu een half uur eerder en later gepland.

Enkele functie

1. Ga naar het tabblad Personeel en transport van het project.
  2. Klik op een functie en selecteer edit Bewerken
  3. Klik op het Tijdsschema veld en bewerk de tijden.
  4. Opslaan

Als je al een medewerker hebt gepland op deze functie, heb je drie opties:

• De nieuwe planperiode toepassen op al het gepland personeel en transport - De planperiode van de medewerkers en voertuigen zal wijzigen.
  • De planperiode van al het geplande personeel en transport behouden - De planperiode voor medewerkers en voertuigen zal hetzelfde blijven.
  • Al het gepland personeel en transport verwijderen - De medewerkers en voertuigen zijn niet langer gepland op deze functie.

Klik  Bevestigen  om de veranderingen te voltooien. Je kan nu de nieuwe planperiode communiceren met de medewerkers.

Functiegroep

1. Ga naar het tabblad Personeel en transport van het project.
  2. Dubbelklik op de functiegroep die je wilt aanpassen.
  3. Wijzig de planperiode
  4. Klik  Opslaan

Als je al een medewerker hebt gepland op deze functie, heb je vier opties (uitgelegd in het vorige stuk):

• Behoud de planperiode
  • Wijzig de planperiode
  • Verwijder medewerkers
  • Per functie een keuze maken - Kies wat je met de tijden wilt doen per functie in de functiegroep.

Klik  Bevestigen  om de veranderingen te voltooien. Je kan nu de nieuwe planperiode communiceren met de medewerkers.

Wijzig de planning en verander de prijs

Je kan ook de planning aanpassen en de prijs voor de klant veranderen. Dit kan alleen gedaan worden voor een functiegroep en niet voor een enkele functie.

1. Ga naar het tabblad Personeel en transport van het project.
  2. Dubbelklik op de functiegroep die je wilt bewerken.
  3. Verander de gebruikersperiode.
  4. Bewerk de tijden, klik  Toepassen  en klik  Opslaan

Als je al een medewerker hebt gepland op deze functie, heb je vier opties (uitgelegd in het vorige stuk):

• Behoud de planperiode
  • Wijzig de planperiode
  • Verwijder medewerkers
  • Per functie een keuze maken

Klik  Opslaan  om de veranderingen te voltooien. Je kan nu de nieuwe planperiode communiceren met de medewerkers.

Salaris / tarieven instellen

Personeelsplanning Pro

Tarief toepassen

Als je een medewerker toevoegt aan je crew, kan je het standaard salaris tarief instellen

Wanneer je de medewerker op een functie plant, kan je ook een ander tarief instellen dan het Standaard tarief

1. In het tabblad Personeelsplanning in je project, dubbelklik je op een medewerker.
  2. Bij Medewerkertarief kies je het tarief dat je wil gebruiken.