Medewerkers en voertuigen op functies plannen

In de account_circle Personeelsplanner kan je medewerkers en voertuigen plannen op de personeels- en transportfuncties die je hebt toegevoegd aan je project.

Je kan je medewerkers en voertuigen ook plannen vanuit de tabbladen Personeelsplanning en Transportplanning in je project. Lees daarvoor dit artikel.

In dit artikel leggen we uit hoe je het beste gebruik kunt maken van de account_circlePersoneelsplanner. Bekijk ook onze video hieronder (Nederlandse ondertiteling is beschikbaar):

Let op: deze video bevat ook content van andere licenties.

-

Plan een medewerker of voertuig

1. Open de account_circle Personeelsplanner.
  2. Selecteer de juiste tijdperiode en vind je project om deze vervolgens uit te klappen.
  3. Klik op een personeelsof transport- functie in het overzicht.
  4. Bovenaan in het linkermenu, klik op het dropdown menu om 'Medewerkers' of 'Voertuigen' te selecteren.
  5. Dubbelklik op een medewerker of voertuig om het te plannen op een geselecteerde functie.
  6. Optioneel; als je meerdere medewerkers of voertuigen wilt zoeken en tegelijk wilt toevoegen, vervolg dan het zoeken door op het vergrootglas te klikken die de zoekbalk overlapt.

Let op: je kan de planningtijdlijn inklappen, zodat je meer informatie kan tonen op de beschikbaarheidstijdlijn. Sleep de beschikbaarheidstijdlijn helemaal omhoog:

Bewerk een geplande medewerker of voertuig

1. Selecteer de juiste tijdperiode en vind je project om deze vervolgens uit te klappen.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een geplande medewerker of voertuig.
  3. Kies edit Aanpassen.

Je kan het volgende instellen:

Projectleider
Kies "Ja" of "Nee". Dit is enkel voor intern gebruik. Je kan deze informatie bijvoorbeeld toevoegen aan je callsheet template.

Medewerkertarief

Personeelsplanning Pro

Kies de salaristarieven voor deze medewerker.

Vervoer

Personeelsplanning Pro

Kies tussen Geen vervoer, Heen- en terugreis, Enkel de heenreis, Enkel de terugreis. Dit is nodig om reistijd toe te voegen aan de planning van een medewerker.

Planperiode
Voer handmatig een planperiode in voor deze functie. Je kan dit ook doen door de functie te verplaatsen in het overzicht.

Opmerking
Deze informatie wordt gestuurd naar de medewerker (via e-mail), wanneer de definitieve planning naar hem/haar wordt gecommuniceerd. Deze informatie wordt ook getoond in zijn/haar event Mijn Agenda module.

Zichtbaarheid instellen

Personeelsplanning Standard

Je kan medewerkers- en transportfuncties zichtbaar of onzichtbaar maken voor een medewerker. Dit is handig wanneer je de planning nog aan het maken bent, en je niet wil dat de medewerker zijn functie al kan zien.

Lees ons artikel over zichtbaar en onzichtbaar plannen voor meer informatie.

Reserveer een medewerker of voertuig

Personeelsplanning Standard

Je kan een tijdsperiode reserveren voor een medewerker of voertuig. Dit is handig wanneer je zeker wil weten dat je genoeg medewerkers of voertuigen hebt in een drukke periode. Je medewerker ziet deze reservering in zijn/haar Mijn Agenda module.

1. Open de account_circle Personeelsplanner.
  2. Klik in de linker bovenhoek op het dorpdown menu en kies 'Medewerkers' of 'Voertuigen'.
  3. Selecteer de gewenste medewerkers of voertuigen en klik op de watch_later knop om de tijdlijn te openen.
  4. In deze tijdlijn kun je nu de beschikbaarheid van de geselecteerde medewerkers en voertuigen zien voor de gekozen periode.
  5. Klik, sleep, en laat de muis los in de tijdlijn (op dezelfde hoogte als de gekozen medewerkers naam) om een periode te selecteren.
  6. In het Actie dropdown veld, selecteer 'Markeer als reservering'
  7. Klik Selecteren

De reservering is nu toegevoegd aan de tijdlijn, en aan het overzicht. Het ziet er als volgt uit:

Verstuur een uitnodiging

Je kan ook een medewerker uitnodigen om je reservering te accepteren of weigeren. Hij/zij ontvangt een notificatie van je uitnodiging, via e-mail, de Rentman App, en/of Rentman in de webbrowser. Medewerkers zien hun uitnodigingen ook staan in de event Mijn Agenda module.

1. Volg stappen 1-7 hierboven.
  2. In de Actie dropdown veld, selecteer 'Uitnodigen'.
  3. Optioneel; Selecteer extra dagen.
  4. Kies welke soort uitnodiging je wilt versturen.
  5. Kies een vervaldatum voor de uitnodiging die je wilt versturen (een datum tot wanneer de medewerkers kunnen reageren).
  6. Optioneel; Voeg extra medewerkers toe.
  7. Voeg een bericht toe (via een template)
  8. Klik Uitnodigen

In de account_circlePersoneelsplanner worden uitnodigingen weergegeven in de Tijdlijn, en in het overzicht.

• Uitnodiging verstuurd mceclip1.png
  • Uitnodiging geaccepteerd mceclip3.png
  • Uitnodiging geweigerd mceclip4.png

Salaris / tarieven instellen

Personeelsplanning Pro

Pas een tarief toe

Als je een nieuw persoon toevoegt aan je medewerkers, kan je een standaardtarief instellen.

Je kan een ander tarief dan het standaardtarief toewijzen wanneer je een medewerker op een functie plant.

1. Klik met je rechtermuisknop op de naam van je medewerker in het overzicht.
  2. Kies edit Aanpassen.
  3. Bij Medewerkertarief kies je het tarief dat je wilt gebruiken.